Incident deosebit de grav. Un pilot a încercat să oprescă intenţionat motoarele unui avion comercial. Echipajul l-a imobilizat şi forţele de ordine l-au arestat la aterizare

Un zbor al companiei americane Alaska Airlines cu destinaţia San Francisco a fost deviat spre Portland, Oregon, după ce un pilot care nu era de serviciu şi care se afla în cabina de pilotaj a încercat să saboteze aeronava prin dezactivarea motoarele aeronavei, relatează Reuters.

2606 afișări
Imaginea articolului Incident deosebit de grav. Un pilot a încercat să oprescă intenţionat motoarele unui avion comercial. Echipajul l-a imobilizat şi forţele de ordine l-au arestat la aterizare

Incident deosebit de grav. Un pilot a încercat să oprescă intenţionat motoarele unui avion comercial. Echipajul l-a imobilizat şi forţele de ordine l-au arestat la aterizare

Zborul 2059 al companiei Alaska Airlines, operat de Horizon Air din Everett, Washington, a fost deviat duminică după ce a fost raportată o ameninţare credibilă la adresa securităţii, a precizat compania aeriană.

Suspectul, Joseph David Emerson, în vârstă de 44 de ani, a fost arestat şi se confruntă cu 83 de capete de acuzare.

"L-am scos din cabina de pilotaj pe tipul care a încercat să oprească motoarele. Nu pare să cauzeze nicio problemă în spate. Vrem ca forţele de ordine să intervină de îndată ce ajungem la sol", a transmis pilotul Horizon către controlul traficului aerian al FAA, potrivit înregistrării audio postate de LiveATC.

Administraţia Federală a Aviaţiei a informat companiile aeriene, într-o notificare, că pilotul aflat în afara serviciului a încercat să dezactiveze motoarele avionului regional Embraer 175 prin desfăşurarea sistemului de stingere a incendiilor şi a adăugat că echipajul a reuşit să îl inobilizeze pe individ şi să îl scoată din cabina de pilotaj. Motoarele nu au fost niciodată dezactivate.

FBI din Portland a declarat că "investighează şi poate asigura publicul călător că nu există nicio ameninţare continuă legată de acest incident".
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici