Incident "fără precedent" în Noua Zeelandă. O balenă ar fi provocat moartea a cinci persoane

Cinci persoane au murit în Noua Zeelandă după ce o ambarcaţiune de observare a păsărilor s-a răsturnat, posibil după ce s-a ciocnit cu o balenă.

2338 afișări
Imaginea articolului Incident "fără precedent" în Noua Zeelandă. O balenă ar fi provocat moartea a cinci persoane

Unsprezece persoane, majoritatea din grupul de observare a păsărilor, se aflau la bord când barca s-a răsturnat sâmbătă în Goose Bay, în apropiere de oraşul Kaikōura, informează BBC.

Poliţia a refuzat să facă speculaţii cu privire la cauzele accidentului, limitându-se să confirme coliziunea. Dar Craig Mackle, primarul din Kaikōura, a declarat reporterilor că el crede că barca s-a ciocnit cu o balenă care ieşise la suprafaţă.

Mackle a declarat că condiţiile din golf la momentul respectiv erau "perfecte" şi că oficialii au presupus că balena a ieşit la suprafaţă sub navă, provocând răsturnarea acesteia. 

"Acesta este un eveniment tragic care afectează multe vieţi, nu în ultimul rând familiile şi cei dragi", a declarat Mackie în cadrul unei conferinţe de presă.

"Aş dori să le mulţumesc tuturor celor implicaţi în operaţiunile de salvare şi de recuperare. Faptul că am reuşit să-i aducem pe toţi acasă este cel mai bun rezultat într-o astfel de circumstanţă teribilă".

Sergentul Matt Boyce a refuzat să comenteze teoria, dar a recunoscut că incidentul a fost "fără precedent".

El a precizat că supravieţuitorii incidentului - inclusiv căpitanul ambarcaţiunii - au fost cu toţii transportaţi la spital şi ulterior externaţi. Un supravieţuitor a suferit răni minore.

Pasagerii vasului făceau parte dintr-un grup de observare a păsărilor care se crede că s-a adunat din toată ţara.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici