Video Incident SCANDALOS la Galaţi: O elevă a fost bătută de două fete pe o stradă. Persoanele aflate de faţă nu au intervenit, deoarece erau preocupate să filmeze momentul

O elevă de 13 ani a fost trasă de păr, doborâtă la pământ şi lovită de două fete, pe o stradă din oraşul Galaţi. Mai multe persoane au filmat incidentul şi s-au amuzat, dar nimeni nu a intervenit.

2773 afișări

Incidentul a avut loc în urmă cu câteva zile, pe întuneric, într-un cartier din oraşul Galaţi, după finalizarea cursurilor, iar imaginile au apărut marţi pe Facebook. În imagini apare o fată care este trasă repetat de păr de alte două tinere şi, la final, este doborâtă şi lovită cu piciorul.

Scena este filmată de mai multe persoane care comentează şi se amuză.

Poliţiştii s-au autosesizat după ce au văzut imaginile şi au aflat că victima este elevă în clasa a 8-a la o şcoală generală din oraş.

„În urma imaginilor care au apărut pe reţelele de socializare, poliţiştii s-au autosesizat şi au identificat victima agresiunii. Este o minoră de 13 ani, elevă la o şcoală din municipiul Galaţi. S-a deschis doar penal pentru lovire sau alte violenţe”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi, Gabriela Costin.

Inspectoratul Şcolar a făcut verificări şi a aflat că agresoarele sunt eleve la un liceu din oraş. Conducerea unităţii şcolare de care aparţin cele două va decide ce măsuri vor fi luate.

„Victima este elevă la Şcoala nr.29. Se pare că incidentul s-a produs vineri seara, undeva în cartier, nu în incinta şcolii. Miercuri dimineaţă, la şcoală au venit poliţiştii de la Secţia 3, a fost chemată şi mama fetei. Deoarece s-a întâmplat în afara şcolii nu se va constitui comisia de violenţă. Totuşi noi vom face activităţi pentru diminuarea violenţei în şcoli. Directorul şcolii a dat declaraţii şi va vorbi cu părinţii. Se pare că agresoarele sunt de la un liceu, în cazul lor vor fi luate măsuri dacă se confirmă. Există un cod de conduită care se aplică şi în afara şcolii. Conducerea liceului va decide măsurile, se poate merge de la avertisment verbal până la nota scăzută la purtare”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al IŞJ Galaţi, Oana Enache.

Miercuri, părinţii victimei au fost chemaţi la Secţia de Poliţie care instrumentează cazul, poliţiştii dorind să afle dacă aceştia doresc să depună plângere în numele copilului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici