Incidenţă record în Bucureşti. Rata de infectare a depăşit 8 la mie

  • Rata de infectare urcă puternic în Bucureşti şi depăşeşte sâmbătă 8 la mie.
  • Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Bucureşti ar trebui să se reunească din nou, după ce Guvernul aprobă, sâmbătă, noile măsuri ale CNSU.
  • Prefectura Capitalei aşteaptă noile reguli.
  • La 12:00 va fi şedinţă de guvern, iar hotărârea privind noile măsuri va fi dezbătută.
4448 afișări
Imaginea articolului Incidenţă record în Bucureşti. Rata de infectare a depăşit 8 la mie

Incidenţa în Bucureşti a ajuns la 8,28.

În aceste condiţii, urmează să fie luate noi măsuri restrictive, după ce Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Bucureşti ar urma să se reunească din nou.

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Bucureşti aşteaptă şedinţa Guvernului de sâmbătă, care va aproba noile măsuri ale CNSU.

Vineri, CMBSU a decis noi restricţii, după ce rata de incidenţă a ajuns la 7,68 de cazuri la mia de locuitori. Printre măsurile adoptate se numără carantina de noapte pe weekend, măsură de la care ar fi exceptate persoanele vaccinate, închiderea cinematografelor, a instituţiilor de spectacole şi interzicerea concertelor.

Organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale sunt permise cu un număr mai mare de 2.500 de spectatori. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare. De asemenea, activitatea cultelor religioase, inclusiv slujbele şi rugăciunile colective, se desfăşoară în interiorul şi/sau în afara lăcaşurilor de cult, cu respectarea regulilor de protecţie sanitară. Organizarea de procesiuni şi/sau pelerinaje religioase este permisă numai cu respectarea regulilor de protecţie sanitară.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici