INCIDENTE la alegerile europarlamentare: 190 de sesizări înregistrate până la ora 19:00. În urma verificărilor, 75 sunt neconfirmate

Un număr de 190 de sesizări privind posibile încălcări ale legii în desfăşurarea procesului electoral s-au înregistrat duminică, până la ora 19.00, o mare parte dintre acestea, mai precis 75, nefiind confirmate în urma verificărilor, a anunţat purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

457 afișări
Imaginea articolului INCIDENTE la alegerile europarlamentare: 190 de sesizări înregistrate până la ora 19:00. În urma verificărilor, 75 sunt neconfirmate

INCIDENTE la alegerile europarlamentare: 59 de sesizări privind contravenţii sau infracţiuni, cele mai multe în Capitală şi 4 judeţe (Imagine: Cristian Munteanu/Mediafax Foto)

Potrivit sursei citate, numărul sesizărilor înregistrate este mult mai mic decât cele al celor de la ultimul proces electoral, din 2012, când au fost înregistrate peste 500 de situaţii privind posibile încălcări ale legislaţiei electorale.

"Faţă de cei care au încălcat regulile stabilite de legislaţia electorală, structurile Ministerului Afacerilor Interne au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 6.000 de lei", a mai spus Dajbog.

Referitor la sesizările privind posibile infracţiunila alegerile europarlamentare, au fost înregistrate 47 de situaţii, cele mai multe având ca obiect votul multiplu sau votul fără drept.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a mai precizat că duminică au votat 806 de persoane arestate preventiv care nu şi-au pierdut drepturile electorale.

"Aşa cum ştiţi, misiunea colegilor mei nu se va termina la ora 21:00, când este ora oficială de închidere a urnelor. Ei vor asigura şi paza buletinelor de vot, a proceselor-verbale şi a celorlalte materiale folosite în secţiile de votare, pe timpul transportului către Birourile Electorale Judeţene", a mai spus Monica Dajbog.

Următoarele declaraţii privind procesul electoral vor fi făcute la MAI luni, la ora 12:00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici