Indicatorul privind cazurile de Covid se calculează altfel, începând de vineri. Ce presupune noul calcul

  • Indicatorul privind cazurile de Covid se calculează altfel, începând de vineri.
  • Noul calcul va include şi focarele.
  • Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, spunea că odată cu aplicarea acestei noi metode de calcul oraşele mari vor fi mai puţin afectate.
5206 afișări
Imaginea articolului Indicatorul privind cazurile de Covid se calculează altfel, începând de vineri. Ce presupune noul calcul

Vlad Voiculescu spunea că se schimbă modul în care se calculează indicatorul infecţiilor cu noul coronavirus şi se aplică „noi reguli".

Astfel, vor fi incluse şi focarele.

Noul calcul corespunde standardelor internaţionale, spunea ministrul Sănătăţii: „Regulile rămân exact aceleaşi, indicatorul se calculează un pic diferit”.

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, spunea că odată cu aplicarea acestei noi metode de calcul oraşele mari, cum este Capitala, vor fi prea puţin afectate.

Fără aceste focare incidenţa ar fi fost (în Bucureşti – n.r. ) de 2,40 fără focare astăzi (joi – n.r.). Cu focare este 2,42, aşadar o diferenţă de doar 0,02 la mie. În mai mare măsură, aritmetic, vor fi afectate de modul acesta de calcul localităţile mici, unde există, de exemplu, un centru rezidenţial şi evident acolo dacă apar 50 – 60 de cazuri pozitive se poate dubla numărul de cazuri pozitive din localitatea respectivă şi indicele să crească foarte mult. Pentru municipiul Bucureşti, această nouă modalitate de calcul spun că nu afectează”, a spus Berbeceanu la Antena 3.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici