Industria de beauty va beneficia de schimbări legislative şi de facilităţi fiscale, din toamnă

Industria de beauty va beneficia de schimbări legislative şi de facilităţi fiscale din toamna acestui an, anunţă Asociaţia Naţională a Profesioniştilor în Beauty din România (ANSBR), care a discutat cu autorităţile pentru schimbare unor norme şi legi care afectează activitatea din industrie.

184 afișări
Imaginea articolului Industria de beauty va beneficia de schimbări legislative şi de facilităţi fiscale, din toamnă

Industria de beauty va beneficia de schimbări legislative şi de facilităţi fiscale, din toamnă

Ca urmare a demersurilor ANSBR, a fost creat un grup de lucru din care fac parte reprezentanţi din Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor. Grupul de lucru a analizat situaţia industriei frumuseţii din România şi, după consultările cu reprezentanţii Asociaţiei Naţionale a Profesioniştilor în Beauty din România, a avansat o serie de soluţii care urmează să ia forma unor propuneri legislative.

“Suntem extrem de mulţumiţi de faptul că, în sfârşit, autorităţile au înţeles că industria de beauty trebuie ascultată şi încurajată. Am găsit în reprezentanţii ministerelor şi instituţiilor care fac parte din grupul de lucru nişte parteneri de dialog deschişi, care s-au arătat dornici de a schimba lucrurile care nu funcţionează. Mai mult, din modul în care au înţeles problemele şi din soluţiile găsite, pot spune că au dat dovadă de mult profesionalism. Aşteptăm acum, cu multă nerăbdare, apariţia propunerilor legislative şi suntem siguri că o să obţinem susţinerea necesară pentru adoptarea lor”, a declarat Cristi Paşcu, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Profesioniştilor în Beauty din România.

ANSBR a solicitat un cadru fiscal prietenos şi norme echilibrate, dedicate industriei de beauty, prin care să fie încurajate munca cinstită, responsabilitatea şi performanţa. De asemenea, a promovat ideea eliminării concurenţei neloiale reprezentată de munca la negru, dar nu prin controale şi amenzi, ci prin facilităţi fiscale, reducerea taxării muncii şi eliminarea birocraţiei. ANSBR este convinsă că aceste argumente, mediatizate şi explicate corespunzător, vor conta enorm în decizia multora de a-şi declara veniturile. În acelaşi timp, vor benefica şi cei care fac eforturi lună de lună pentru a-şi plăti obligaţiile către stat şi care investesc mult pentru respectarea tuturor normelor, având astfel posibilitatea să se dezvolte şi să-şi facă planuri de extindere. De pe urma acestor măsuri va avea de câştigat şi bugetul de stat, numeroase activităţi din zonele gri şi neagră ale economiei urmând să fie scoase la lumină. De altfel, măsurile dedicate industriei de beauty ar putea reprezenta un program pilot de a cărei reuşită ar putea beneficia, prin adoptarea lor şi în alte domenii, întreaga economie românească.

Asociaţia Naţională a Specialiştilor în Beauty din România a fost înfiinţată în 2020 şi reuneşte specialiştii din toate domeniile industriei de beauty - cosmetică, frizerie, coafor, make-up, manichiură, masaj sau dermopigmentare - atât angajaţi ai industriei, cât şi antreprenori, proprietari de saloane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici