Industria transporturilor aeriene este pe minus. Traficul aerian îşi va reveni la nivelul de dinainte de pademie abia în 2024

  • Pandemia a redus cu două treimi numărul de pasageri din transportul aerian
  • Trendul se va menţine şi în primul trimestru din 2021
  • Traficul aerian îşi va reveni în 2024 la nivelul din 2019, potrivit ZF
469 afișări
Imaginea articolului Industria transporturilor aeriene este pe minus. Traficul aerian îşi va reveni la nivelul de dinainte de pademie abia în 2024

Sursa foto: Mediafaxfoto

Restricţiile generate de pandemie au afectat puternic industria transporturilor aeriene. O arată datele traficului aerian, unde numărul de pasageri a scăzut cu două treimi în primele nouă luni din an, potrivit Ziarului Financiar. 

Peste 6 milioane de pasageri au călătorit în primele nouă luni din an de pe aeroporturile din România. Asta înseamnă o scădere de 66% a traficului de călători faţă de perioada similară a anului trecut. Scăderea se va menţine şi în primul trimestru din 2021, îţi spune David Cicero, preşedintele Asociaţiei Aeroporturilor din România.

Tendinţa de a călători mai puţin din cauza incertitudinii se va menţine şi în primul trimestru al anului viitor. Cu toate acestea, introducerea testelor Covid ca o condiţie de călătorie şi începerea vaccinării populaţiei dau speranţe mari transportatorilor aerieni. Cele mai realiste estimări arată că, totuşi, abia în 2024 vom ajunge la acelaşi nivel al traficului de pasageri din 2019.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici