Infecţie majoră cu bacteria periculoasă la Institutul Marius Nasta din Capitală. Numărul de morţi este mai mare decât anunţul iniţial

Un număr de 17 pacienţi au fost infectaţi cu acinetobacter de la începutul anului 2019, iar 13 au murit, potrivit unei informări a managerului Institutului ''Marius Nasta'', Beatrice Mahler.

2910 afișări
Imaginea articolului Infecţie majoră cu bacteria periculoasă la Institutul Marius Nasta din Capitală. Numărul de morţi este mai mare decât anunţul iniţial

Infecţie majoră cu bacteria periculoasă la Institutul Marius Nasta din Capitală. Numărul de morţi este mai mare decât anunţul iniţial

"În anul 2018, în institut au fost raportate 51 de infecţii nosocomiale cu mai mulţi germeni. Din 01.01.2019, s-au raportat către DSP 14 infecţii la pacienţi cu acelaşi germene. Raportarrea către DSP s-a făcut pentru 14 cazuri, pentru că la trei dintre pacienţiconfirmarea infecţiei s-a făcut postmortem", potrivit unei informări a managerului Institutului ''Marius Nasta'', Beatrice Mahler.

Potrivit sursei citate, din ianuarie 2019, numărul de pacienţi decedaţi în institut a fost de 64, mult peste numărul de decese din 2018, când au fost înregistrate 37 de decese, sau din 2017, când au fost înregistrate 46.

"Procedurile de curăţenie din blocul operator şi ATI sunt în curs de finalizare. În funcţie de discuţiile cu medicii de la DSP, mâine putem recolta probe de control pentru ca, după 72 ore, să deschidem ATI. În 2019, ca urmare a analizei cazurilor de infecţii din institut Acinetobacter a fost identificat la 17 pacienţi, din care patru s-au externat şi 13 au decedat. Toţi pacienţii diagnosticaţi erau pacienţi cu multiple afecţiuni cronice şi spitalizări anterioare", mai arată Beatrice Mahler.

Managerul a mai transmis că toţi pacienţii infectaţi cu acinetobacter aveau şi alte afecţiuni cronice şi spitalizări anterioare.

La cele trei controale ale Direcţiei de Sănătate Publică, au fost aplicate două avertismente şi 16 amenzi cu un total de 12.500 de lei.

Pe 19 februarie 2019, Direcţia de Sănătate Publică a decis oprirea activităţii blocului operator şi a secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) din cadrul Institutului „Marius Nasta” din Capitală deoarece rezultatele analizelor privind infecţiile intraspitaliceşti nu erau conforme.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici