Informaţii utile: Care e semnificaţia culorilor steagurilor de avertizare de la malul mării

Constanţa e plină de oameni care vor să se distreze, în condiţiile în care weekendul bate la uşă, iar festivalul Neversea a început. Primăria aminteşte care e semnificaţia culorilor steagurilor de avertizare de la malul mării.

944 afișări
Imaginea articolului Informaţii utile: Care e semnificaţia culorilor steagurilor de avertizare de la malul mării

Informaţii utile: Care e semnificaţia culorilor steagurilor de avertizare de la malul mării

Temperaturile sunt ridicate, apa mării este perfectă pentru îmbăiere, de aceea, atât constănţenii, cât şi turiştii vor să petreacă mult timp pe plajă şi în apă.

„Atunci când vrem să intrăm în apă, trebuie neapărat să ţinem cont de steagurile arborate în punctele de salvamar”, anunţă Primăria Constanţa.

Astfel, steagul roşu cu galben înseamnă că plaja este supravegheată de salvamari.

Când sub steagul roşu cu galben este arborat:

• STEAGUL ROŞU – scăldatul este interzis

• STEAGUL GALBEN – înotul nu este recomandat decât înotătorilor profesionişti

• STEAGUL ALB/NEGRU (în carouri) – înotul este interzis, în zonă e permis doar accesul ambarcaţiunilor

• Când nu este niciun steag de avertizare sau este doar steagul alb (opţional) e semn că avem liber la distracţie.

Pe tot parcursul sezonului estival, peste 100 de salvamari şi personal de prim ajutor lucrează la capacitate maximă şi veghează plajele din Constanţa şi Mamaia între orele 8:30 – 19:30.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici