INFOTRAFIC: Drumuri blocate din cauza zăpezii. Ce rute trebuie evitate

În prezent mai sunt închise două tronsoane de drumuri naţionale din cauza viscolului şi zăpezii şi 33 de drumuri judeţene, precum şi autostrada A2. Şoferii sunt sfătuiţi să evite deplasările, iar dacă acestea sunt necesare, să se informeze cu privire la prognoza meteorologică.

7247 afișări
Imaginea articolului INFOTRAFIC: Drumuri blocate din cauza zăpezii. Ce rute trebuie evitate

INFOTRAFIC: Drumuri blocate din cauza zăpezii. Ce rute trebuie evitate (Imagine: Ovidiu Popa/Mediafax Foto)

UPDATE 19:30 Mai sunt închise două drumuri naţionale, 33 judeţene şi A2

"În prezent, mai sunt închise două tronsoane de drumuri naţionale şi 33 de drumuri judeţene. De asemenea, autostrada A2 este în continuare închisă circulaţiei, Din discuţiile avute cu reprezentanţii Ministerului Transporturilor am înţeles că până mâine seară (n.r. - duminică seară) se intenţionează redarea acesteia în circulaţie, dar tot în condiţii de iarnă", a declarat Dascălu la finalul Comandamentului de urgenţă întrunit, sâmbătă seară, la MAI.

La rândul său, reprezentantul Poliţiei Române a declarat că s-a "intensificat" numărul de poliţişti ce vor acţiona în perioada următoare pe sectoarele de drumuri naţionale şi judeţene din ţară.

"Ei au fost împărţiţi pe două componente. Prima, pentru a identifica împreună cu colegii de la CNADNR acele zone de drum în care s-ar putea forma polei pentru a putea interveni promt în a readuce drumul la situaţia normală de circulaţie şi a doua cu ajutorul aparatelor de măsurare a vitezei pe care le-am pus pe toate la treabă în această seară încercăm să temperăm acele tentaţii ale unor conducători de a merge cu o viteză neadaptată la condiţiile de drum", a mai spus reprezentantul IGPR.

Dascălu afirma, într-o conferinţă de presă, că între 25 şi 28 ianuarie au fost evacuate şi adăpostite de frig 2.776 de persoane, 31 rămânând cazate şi sâmbătă în unităţile MAI şi că 368 de utilaje aparţinând MAI continuă operaţiunile de deszăpezire.

Totodată, s-a anunţat că pe autostrada A2 mai sunt pe firul către Bucureşti 25 de tiruri, iar către Constanţa 11. Cele care sunt pe direcţia Capitalei au rămas pe autostradă din motive tehnice, urmând a fi ajutate să plece.

UPDATE 15:50 Circulaţia pe toate drumurile naţionale din Buzău, redeschisă. Opt drumuri judeţene, încă închise

Circulaţia pe toate drumurile naţionale din judeţul Buzău a fost redeschisă, sîmbătă după-amiază, însă rămân în continuare închise opt tronsoane judeţene în special în zona de câmpie a judeţului.

Sâmbătă dimineaţă, mai erau închise două şosele naţionale: DN 2 C Buzău - Pogoanele - Slobozia şi DN 22 Râmnicu Sărat - Boldu Băile. Odată cu trecerea orelor, în urma acţiunilor drumarilor, s-a reuşit deblocarea acestora, însă traficul se desfăşoară în continuare în condiţii de iarnă

În plus, pe DN 22 Râmnicu Sărat - Boldu - Băile este permis doar accesul maşinilor cu masa maximă autorizată de 3,5 tone.

Potrivit comisarului Florina Crucianu, de la IPJ Buzău, în continuare în acest judeţ rămân închise opt şosele judeţene: DJ 203K Săgeata - Robeasca - limita cu judeţul Brăila, DJ 202E Râmnicu Sărat - Voetin; DJ 220 Boldu - Ghergheasa - Bălăceanu; DJ 102H intersecţia cu DN2 E85 (Hanul Ovidiu) - Pitulicea - Amaru; DJ 203C Pogoanele - Brădeanu - Florica - intersecţie cu DN2 E85; DJ 203D Scutelnici - Brădeanu; DJ 203E Ruşeţu - Padina - limita cu judeţul Ialomiţa şi DJ 203N Ruşeţu - limita cu judeţul Brăila.

UPDATE 11:15 Traficul, reluat pe DN 2C între Slobozia şi Buzău; încă închise trei drumuri judeţene din Ialomiţa

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie Ialomiţa, drumurile judeţene blocate sunt DJ 213 între localităţile Chirana şi Luciu, DJ 306 A între localităţile Reviga şi Crunţi şi DJ 203 F între localităţile Murgeanca şi Scânteia.

"Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ialomiţa informează că traficul este în continuare blocat pe Autostrada A 2 între kilometrii 136 şi 159. Traficul a fost reluat, însă se circulă îngreunat, în condiţii de iarnă, pe DN 2C între localităţile Slobozia şi Buzău. Drumurile judeţene blocate sunt DJ 213 între localităţile Chirana şi Luciu, DJ 306 A între localităţile Reviga şi Crunţi şi DJ 203 F între localităţile Murgeanca şi Scânteia.(...). Recomandăm conducătorilor auto ca înainte de a porni la drum să pregătească autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă şi să se informeze despre situaţia traseului pe care urmează să se deplaseze", se arată în comunicatul IPJ Ialomiţa.

UPDATE 08:00 Circulaţia rutieră este întreruptă pe toate drumurile naţionale din judeţul Constanţa, cu excepţia DN22C Murfatlar-Cernavodă şi DN3 Murfatlar-Constanţa

Centrul Infotrafic informează că, potrivit datelelor primite de la dispeceratele de poliţie până la ora 8.00, circulaţia rutieră este întreruptă din cauza zăpezii şi a viscolului, pe toate drumurile naţionale din judeţul Constanţa, cu excepţia DN22C Murfatlar-Cernavodă şi DN3 Murfatlar-Constanţa.

Infotrafic al Poliţiei Române precizează că pe cele două drumuri există restricţie pentru autovehiculele cu masa mai mare de 3,5 tone.

Infotrafic spune că până la ora 8.00 erau închise A2 Bucureşti - Constanţa; DN22 Râmnicu Sărat - Brăila (judeţul Buzău); DN3 Lehliu Gară - Călăraşi (judeţul Călăraşi); DN24D Bârlad - Galaţi (judeţul Galaţi); DN2C Costeşti - Smeeni - Pogoanele - Padina (judeţul Buzău); DN22F Nalbant - Horia (judeţul Tulcea); DN22D Măcin - Caugagia (judeţul Tulcea); DN23B Măicăneşti - Ciorăşti - Codreşti (judeţul Vrancea); DN2N Bogza - Dumbrăveni - Jitia (judeţul Vrancea); DN23A Gologanu - Ciorăşti (judeţul Vrancea); DN2L Tişiţa - Panciu (judeţul Vrancea); DN5A Hotarele - Mironeşti - Varlaam (judeţul Giurgiu) .

Pentru preîntâmpinarea evenimentelor nedorite, conducătorii auto sunt sfătuiţi să evite deplasările, iar dacă acestea sunt necesare, să se informeze cu privire la prognoza meteorologică şi starea părţii carosabile în zonele ce urmează a fi tranzitate, să ruleze cu viteză redusă şi adaptată particularităţilor de drum, să folosească cu precădere frâna de motor şi să nu bruscheze comenzile vehiculului, precizează sursa citată.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici