Inginerii Mercedes au făcut în doar 4 zile un aparat de ventilare. E deja testat în spitale

  • Pandemia de coronavirus afectează circa 3 miliarde de oameni la nivel global. Atâţia sunt afectaţi de carantină şi restricţii
  • 750.000 oameni au contactat virusul
  • Peste 30.000 au murit
3567 afișări
Imaginea articolului Inginerii Mercedes au făcut în doar 4 zile un aparat de ventilare. E deja testat în spitale

Inginerii Mercedes au făcut în doar 4 zile un aparat de ventilare. E deja testat în spitale

O versiune noua de aparat de ventilare a fost dezvoltată de inginerii Mercedes Formula One în mai puţin de o săptămână şi este deja testată de spitalele londoneze.
 
Continuous Positive Airway Pressure (CPAP) se numesc dispozitivele de ventilare cu oxigen a pacienţilor care nu mai pot respira singuri. Ele sunt folosite în China şi Italia, dar sunt invazive.
 
Noul CPAP dezvoltat în colaborare cu inginerii Mercedes Formula One este mai puţin invaziv pentru pacienţi, iar 100 de astfel de modele sunt în curs de livrare către University COllage London Hospital pentru testare.
 
Statisticile din Italia arată că aproximativ 50% dintre pacienţii conectaţi la CPAP nu au mai avut nevoie de ventilare mecanica invazivă, care necesită sedarea pacientului. Acest lucru a permis şi ca cei în stare critică să fie conectaţi la aparatele obişnuite.
 
"Aceste dispozitive noi vor putea salva vieţi şi vor asigura capacitatea spitalelor, care îi vor putea conecta pe pacienţii în stare mult mai gravă la ventilatoarele clasice şi limitate ca număr", a spus profesorul Mervyn Singer.
 
Dezvoltarea noilor CPAP-uri a durat mai puţin de 100 de ore şi a inclus p echipă de la Oxford Optronix şi una de la Mercedes.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici