Inima unei tinere din Arad a fost prelevată în toiul nopţii

  • Cordul prelevat de la o tânără de 30 de ani, aflată în moarte cerebrală, la Arad, a fost transplantat, sâmbătă, la Târgu Mureş.
  • Anunţul a fost făcut de doctorul Horaţiu Suciu, medicul şef al Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară Târgu Mureş.
232 afișări
Imaginea articolului Inima unei tinere din Arad a fost prelevată în toiul nopţii

Inima unei tinere din Arad a fost prelevată în toiul nopţii

„Astăzi, Târgu Mureş a fost din nou la înălţime. O echipă de profesionişti pe care am avut onoarea să o coordonez a parafat o nouă pagină a excelenţei în medicină. În toiul nopţii, cordul de la Arad a fost prelevat de o echipă pentru care nu contează că este noapte sau zi, dar pentru care salvarea unei vieţi înseamnă totul!”, spune dr. Horaţiu Suciu.

Potrivit acestuia, transplantul cardiac făcut sâmbătă este al doilea în acest an la Târgu Mureş, „rezultatul profesionalismului şi determinării unui colectiv de excepţie care se încăpăţânează să demonstreze că medicina de performanţă este la ea acasă la Tg.Mureş”.

Medicul spune că a fost o coordonare perfectă, iar transportul asigurat de SMURD „a fost la nivelul celor mai înalte aşteptări”.

Pe parcursul nopţii de vineri spre sâmbătă, echipe mixte de medici din Arad, Bucureşti, Cluj şi Târgu Mureş au prelevat, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, organe esenţiale în salvarea de vieţi de la o pacientă în vârstă de 30 de ani aflată în moarte cerebrală.

Familia tinerei şi-a exprimat acordul pentru prelevarea de organe, dorind ca prin durerea lor să aducă alinare altor familii aflate în situaţii disperate, precizează Spitalul Judeţean Arad.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici