INML: Chiţac poate fi eliberat pentru o lună dacă este programat la operaţie

Medicii legişti nu au un alt raport de expertiză în cazul lui Mihai Chiţac, singurele concluzii fiind cele trimise de INML "Mina Minovici" în aprilie, când s-a menţionat că fostul general poate fi eliberat din arest pentru o lună de la data programării pentru operaţia de splenectomie.

27 afișări
Imaginea articolului INML: Chiţac poate fi eliberat pentru o lună dacă este programat la operaţie

INML: Chiţac poate fi eliberat pentru o lună dacă este programat la operaţie (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Institutul de Medicină Legală «Mina Minovici» din Capitală a trimis în aprile concluziile expertizei în cazul Mihai Chiţac, când a menţionat că acesta poate fi eliberat din arest pentru o lună de la data când a fost programat pentru operaţia de splenectomie", a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, directorul general al instituţiei, Dan Dermengiu.

Acesta a citat din concluzia expertizei medico-legale arătând că "dacă pacientul exprimă acordul scris (acord informat) pentru efectuarea splenectomiei, avansăm propunerea întreruperii executării pedepsei pentru o perioadă de o lună de la data când este programat pentru intervenţia chirugicală, în vederea efectuării acesteia".

Mihai Chiţac a fost, săptămâna trecută la Spitalul de Urgenţă Floreasca, la camera de gardă, din cauza unei crize anginoase (durere în piept - n.r.). După avaluarea stării de sănătate, medicii au dispus schimbarea tratamentului pentru fostul general, stabilind că starea de sănătate a lui Mihai Chiţac este critică.

Fostul general a fost eliberat, în 18 septembrie, din Penitanciarul Jilava, pe o perioadă de trei luni, după ce Curtea Militară de Apel Bucureşti a admis cererea acestuia de prelungire a măsurii de punere în libertate provizorie, din motive medicale.

Magistraţii Curţii Militare de Apel Bucureşti au decis eliberarea provizorie din închisoare a lui Chiţac în baza a două acte medicale distincte emise de Institutul de Medicină Legală Mina Minovici, conform cărora executarea în regimul închis este imposibilă în cazul fostului general.

Iniţial, Chiţac fusese eliberat temporar din penitenciar, în 21 iunie, pentru o lună, în vederea efectuării operaţiei de splenectomie, dar medicii hematologi de la Spitalul Fundeni nu au dat recomandare pentru intervenţia chirurgicală, motiv pentru care el s-a întors în arest.

În 18 septembrie, Curtea Militară de Apel Bucureşti a decis eliberarea din penitenciar, pentru o perioadă de trei luni a lui Mihai Chiţac, din motive medicale, admiţând astfel cererea acestuia de prelungire de la o lună la trei luni a măsurii de punere în libertate provizorie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici