Inspecţia Judiciară: Judecătorii supravegheaţi tehnic nu au fost informaţi că interceptarea s-a terminat

  • La nivelul DNA, judecătorii care au fost supravegheaţi tehnic nu au fost informaţi după ce interceptarea a luat sfârşit.
  • Inspectorii Judiciari notează acest lucru în raportul pe anul 2019 pe care l-au prezentat vineri.
715 afișări
Imaginea articolului Inspecţia Judiciară: Judecătorii supravegheaţi tehnic nu au fost informaţi că interceptarea s-a terminat

Inspecţia Judiciară: Judecătorii supravegheaţi tehnic nu au fost informaţi că interceptarea se termina

„În cadrul DNA a existat practica de a nu informa judecătorii supravegheaţi tehnic după încetarea măsurilor corespunzătoare a judecătorilor sau de amânare a informării. De asemenea, s-a constatat existenţa unei practici neunitare, atât în cadrul unei instanţe, cât şi între instanţe diferite în soluţionarea aceleiaşi situaţii de fapt, precum este cazul judecătorului care, anterior modificărilor CPP a soluţionat o cerere de dispunere măsuri speciale de supraveghere, ulterior acestor modificări legislative fiind învestit cu actul de sesizare emis de DNA în acelaşi dosar de urmărire penală.", au precizat inspectorii.

Inspecţia judiciară a propus ca dosarele cu măsuri de supraveghere tehnică să fie arhivate alături de dosarul de urmărire penală, pentru a fi asigurată reapartizarea aleatorie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici