Inspectoratul din Bucureşti cere triajul epidemiologic zilnic. În ce condiţii pot fi suspendate orele

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a transmis, luni, o informare către şcoli privind efectuarea zilnică a triajului epidemiologic, în urma creşterii numărului de cazuri de gripă, reprezentanţii instituţiei precizând că, dacă e necesar, cursurile se pot suspenda.

675 afișări
Imaginea articolului Inspectoratul din Bucureşti cere triajul epidemiologic zilnic. În ce condiţii pot fi suspendate orele

Inspectoratul din Bucureşti a transmis şcolilor o notă prin care cere triajul epidemiologic zilnic

“Am recomandat acel triaj care evident este făcut de cadrele medicale împreună şi de profesori. Aceştia pot observa dacă elevii sunt răciţi, le pot recomanda să meargă la cabinetul medical sau să rămână acasă. Am recomandat să se ia măsuri de igienizare, cum ar fi spălatul pe mâini, lucru obligatoriu într-o astfel de perioadă”, a spus, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Mariana Manea.

Mariana Manea spune că orele pot fi suspendate dacă într-o clasă minim trei elevi absentează mai mult de trei zile.

De asemenea, reprezentantul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti susţine că şcolile pot fi închise şi dacă, timp de trei zile consecutive, se înregistrează o rată de absenţă în rândul elevilor din instituţie de peste 20%.

“Perioada de suspendare este stabilită de Direcţia de Sănătate Publică şi nu trebuie să fie mai mare de cinci zile”, explică Mariana Manea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici