Inspectoratul General al Poliţiei Române: Peste 10 persoane fără adăpost, salvate de la îngheţ şi duse la adăpost cu ambulanţa

Peste 10 persoane au fost salvate de la îngheţ în ultimele 24 de ore şi duse cu ambulanţa la centrele sociale, anunţă marţi Poliţia Română.

472 afișări
Imaginea articolului Inspectoratul General al Poliţiei Române: Peste 10 persoane fără adăpost, salvate de la îngheţ şi duse la adăpost cu ambulanţa

Inspectoratul General al Poliţiei Române: Peste 10 persoane fără adăpost, salvate de la îngheţ şi duse la adăpost cu ambulanţa (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

În ultimele 24 de ore, la nivel naţional, 4.951 de poliţişti au acţionat cu 2.393 de mijloace auto, pentru a nu se înregistra persoane înzăpezite, blocate în trafic şi expuse unor situaţii de risc, precum şi pentru informarea populaţiei, a conducătorilor auto, în ceea ce priveşte circulaţia rutieră pe drumurile publice, arată, într-un comunicat de presă, Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Conform comunicatului, 11 persoane fără adăpost au fost identificate, salvate de la îngheţ şi transportate cu ambulanţa la centrele sociale.

Poliţiştii au monitoriazt şi modalitatea de derulare a contractele de deszăpezire, iar în ultima zi au dat opt amenzi în valoare totală de 24.070 de lei administratorilor de drumuri, deoarece nu au curăţat de zăpada drumurile.

Totodată, poliţiştii au dat 22 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 19.455 de lei, şoferilor care nu au respectat regulile de circulaţie în condiţii de iarnă.

Conform Poliţiei Române, marţi la prânz sunt şase drumuri naţionale închise circulaţiei.

Poliţiştii atrag atenţia şoferilor că verificările vor continua şi în zilele care urmează şi recomandă acestora să pornească la drum numai după ce s-au interesat cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă şi situaţia meteorologică existentă.

Autovehiculele trebuie să fie echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelopede iarnă, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare - dezaburire funcţional).
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici