Inspectoratul Şcolar al Capitalei: Peste 26.000 de copii înscrişi în clasa pregătitoare şi clasa I

Peste 26.000 de copii au fost înscrişi în învăţământul preuniversitar, din care 9.939 în clasa pregătitoare şi 16.140 în clasa I, 4.512 locuri fiind disponibile pentru cei neînmatriculaţi sau care nu au participat la cele patru etape de înscriere, a anunţat, luni, Inspectoratul Şcolar al Capitalei.

482 afișări
Imaginea articolului Inspectoratul Şcolar al Capitalei: Peste 26.000 de copii înscrişi în clasa pregătitoare şi clasa I

Inspectoratul Şcolar al Capitalei: Peste 26.000 de copii înscrişi în clasa pregătitoare şi clasa I (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Listele finale cu copiii înscrişi în cele patru etape vor fi afişate, luni, în şcolile care au clase de învăţământ primar, conform Calendarului privind înscrierea copiilor în clasa pregătitoare şi în clasa I pentru anul şcolar 2012-2013.

În Capitală au fost înscrişi 26.079 de copii, dintre care 9.939 în clasa pregătitoare şi 16.140 în clasa I, a anunţat Comisia municipală din cadrul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB).

La finalul celor patru etape de înscriere au rămas disponibile în Capitală 2.366 de locuri pentru clasa pregătitoare şi 2.146 pentru clasa I.

Părinţii copiilor care nu au fost înmatriculaţi sau nu au participat la cele patru etape de înscriere în clasa pregătitoare şi în clasa I pentru anul şcolar 2012-2013 pot depune cererile de înscriere pe locurile libere începând de miercuri, 23 mai, şi până în 31 mai. Cererile vor fi completate la sediul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, din str. Icoanei, nr.19, sector 2.

Informaţiile referitoare la această perioadă de înscriere, inclusiv locurile disponibile, vor fi afişate pe site-ul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti www.ismb.edu.ro.

Guvernul va analiza dacă va menţine şi anul viitor clasa pregătitoare în şcoli, în condiţiile în care sistemul a fost păstrat pentru acest an deoarece înscrierile erau în derulare la momentul instalării noului Executiv, iar o decizie de anulare ar fi creat prejudicii, a declarat, vineri, premierul Ponta.

El a arătat că prejudiciile unei decizii de anulare a acestor înscrieri ar fi fost mult mai mari decât cea de continuare a sistemului.

"Dacă de la anul vom păstra sau nu clasa pregătitoare, asta este o decizie pe care o luăm în urma unei analize mult mai serioase. Opţiunea noastră a fost că era bine să nu se facă, dar din momentul în care s-a făcut, prejudiciul era mult mai mare pentru copii şi părinţi să le spui că s-au înscris degeaba. A fost o decizie pragmatică", a spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici