Inspectori înlăturaţi şi repuşi în funcţie prin ordine ale ministrului Educaţiei, plângere la DNA

Zece inspectorii şcolari înlăturaţi din funcţie prin ordinul ministrului Educaţiei au făcut plângere penală la DNA şi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 din Bucureşti. Ei îi acuză pe angajaţii Ministerului Educaţiei de abuz în serviciu, fals şi uz de fals.

228 afișări
Imaginea articolului Inspectori înlăturaţi şi repuşi în funcţie prin ordine ale ministrului Educaţiei, plângere la DNA

Inspectori înlăturaţi şi repuşi în funcţie prin ordine ale ministrului Educaţiei, plângere la DNA

Plângerea vizează modul în care în luna februarie a fost făcută evaluarea în baza căreia a apărut ordinul de înlocuire din funcţie a şefilor inspectoratelor şcolare din mai multe judeţe.

Plângerea semnată de 10 inspectori şcolari generali şi adjuncţi a fost trimisă luni, prin poştă, la DNA şi la Parchet. Plângerea îi vizează pe angajaţii Ministerului Educaţiei care au întocmit şi au semnat evaluările contestate.

Printre cei care au semnat plângerea se află şi şeful Inspectoratului Şcolar Brăila, Cătălin Canciu.

”Luni am trimis documentul prin poştă, este o plângere penală care îi vizează pe membrii comisiilor de evaluare şi pe secretarul de stat care a întocmit ordinul de serviciu privind comisiile de evaluare. Plângerea este semnată de 10 inspectori şcolari generali şi adjuncţi, erau mai mulţi inspectori în situaţia asta, dar demersul de astăzi este susţinut de 10 persoane. Noi credem că este vorba despre abuz în serviciu, fals şi uz de fals”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, inspectorul şcolar general al judeţului Brăila, Cătălin Canciu.

Practic, inspectorii care au făcut plângere penală au fost înlăturaţi de două ori din funcţie şi de fiecare dată au revenit după ce au contestat decizia. Prima dată, în august, anul trecut, ministrul Liviu Pop a demis 12 inspectori generali din cauza unor întârzieri de termene în transmiterea unor documente la minister. Cei mai mulţi dintre inspectorii vizaţi s-au adresat instanţei, iar judecătorii au suspendat ordinul ministrului, procesele fiind în derulare.

”Ne judecăm în paralel, plângerea de astăzi (n.r. luni, 26 martie 2018) vizează doar evaluarea din luna februarie. Pentru ordinul de anul trecut avem procese în derulare, sunt în diferite etape”, a precizat Cătălin Canciu.

Plângerea penală depusă luni la DNA şi la Parchet vizează doar evaluarea din luna februarie efectuată de angajaţii Ministerului Educaţiei. Atunci, inspectorii şcolari au fost din nou înlăturaţi din funcţie după ce au primit calificativul ”nesatisfăcător” la evaluarea activităţii manageriale. Cei vizaţi susţin că documentul prin care s-a făcut evaluarea nu respectă metodologia, la mijloc fiind vorba de un alt abuz al celor din minister.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici