Inspectorul Primăriei Capitalei Doru Gadea, acuzat de corupţie, rămâne în arest

Inspectorul Primăriei Capitalei Doru Gadea, cercetat, alături de un alt funcţionar al municipalităţii, pentru luare de mită, rămâne în arest, Curtea de Apel Bucureşti respingând, miercuri, contestaţia acestuia la decizia instanţei inferioare.

276 afișări
Imaginea articolului Inspectorul Primăriei Capitalei Doru Gadea, acuzat de corupţie, rămâne în arest

Inspectorul Primăriei Capitalei Doru Gadea, acuzat de corupţie, rămâne în arest (Imagine: Mediafax Foto)

Curtea de Apel Bucureşti a respins, marţi, recursul lui Doru Gadea, inspector în cadrul Serviciului Inspecţie Disciplină în Construcţii şi Respectare Reglementări - Direcţia Inspecţie şi Control General, instituţie aflată în subordinea Primăriei Municipiului Bucureşti, împotriva deciziei Tribunalului Bucureşti de arestare preventivă pentru 25 de zile.

La termenul de marţi al procesului Doru Gadea le-a spus magistraţilor că s-a întâlnit cu denunţătorul la insistenţele acestuia şi că nu a ştiut motivul pentru care acesta a încercat să îi ofere bani. Gadea a declarat că în 4 noiembrie a mers pe teren pentru verificarea unor construcţii, ca urmare unor sesizări primite la Primăria Capitalei.

"Beneficiarul era Clipa, iar lucrarea sa primise o reclamaţie de la un vecin. El (Clipa - n.r.) avea autorizaţie şi acte în regulă. La circa 30 de metri de construcţia lui Clipa se afla un alt imobil în construcţie, iar şantierul de lucru nu era prevăzut cu indicaţiile specifice, respectiv panoul cu datele de identificare a construcţiei, mai precis numele beneficiarului, numele executantului lucrărilor şi altele. Beneficiarul acestui imobil în construcţie era denunţătorul", a spus Doru Gadea.

Acesta a mai arătat că, ulterior, colegul său Gheorghe Dicu, cercetat în acest caz, s-ar fi întâlnit cu denunţătorul. Inspectorul a mai spus că, în 13 noiembrie, a fost sunat insistent de denunţător, care i-ar fi spus, că este supărat pe colegul său Dicu.

"În 13 noiembrie, am fost sunat de denunţător care a avut anterior o întâlnire cu Dicu şi mi-a spus că este supărat pe acesta din cauza atitudinii pe care o are. M-a mai sunat o dată, după o oră, spunând că vrea să vorbească doar cu mine şi nu cu Dicu. Am fost sunat pentru a treia oară de denunţător, care mi-a spus să îi zic unde sunt, pentru că va veni el unde mă aflu eu", a continuat Gadea.

Inspectorul municipalităţii le-a spus judecătorilor că a acceptat întâlnirea cu denunţătorul pentru că era "intrigat de motivul supărării" acestuia pe colegul său Gheorghe Dicu. Gadea a povestit că denunţătorul a venit în Dorobanţi, la cafeneaua la care se afla, şi că discuţia pe care a avut-o cu acesta din urmă nu a durat mai mult de un minut.

"Eu eram în Dorobanţi la o cafenea. El (denunţătorul - n.r) a venit acolo. Am ieşit afară, iar pe trotuar era denunţătorul. L-am întrebat de ce este supărat pe colegul meu (Gheorghe Dicu - n.r.), dar nu mi-a răspuns. În schimb a scos din haină un plic şi a încercat de trei ori, pentru că eu am refuzat, să mi-l dea. Neştiind despre ce este vorba i-am spus să meargă la un magazin de peste drum şi să lase plicul acolo", şi-a încheiat inspectorul Gadea declaraţia dată marţi în faţa judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti.

Întrebat de instanţă de ce l-a sfătuit pe denunţător să ducă plicul la acel magazin şi cine era persoana la care trebuia lăsat plicul cu bani, funcţionarul a repetat faptul că nu ştia situaţia pentru care denunţătorul a venit cu un plic cu bani la el şi că persoana de la magazin era un cunoscut de-al lui. Gadea a precizat că intenţiona să ia legătura în perioada imediat următoare cu Gheorghe Dicu, pentru a-i cere lămuriri faţă de respectiva situaţie.

Avocatul lui Gadea a solicitat instanţei admiterea recursului şi cercetarea clientului său în stare de libertate, arătând că acesta nu reprezintă un "pericol social" aşa cum au spus procurorii.

Curtea de Apel a respins, miercuri, contestaţia lui Gadea la decizia Tribunalului Bucureşti care a dispus ca acesta să fie cercetat în stare de arest.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici