Instanţa a respins excepţiile sindicaliştilor de la metrou, aceştia au recuzat completul de judecată

Instanţa Tribunalului Bucureşti a respins excepţiile de nelegalitate, prematuritate şi neconstituţionalitate ridicate, miercuri, în procesul privind legalitatea grevei de la metrou, sindicaliştii formulând o cerere de recuzare a completului de judecată, astfel că procesul a fost din nou suspendat.

26 afișări
Imaginea articolului Instanţa a respins excepţiile sindicaliştilor de la metrou, aceştia au recuzat completul de judecată

Instanţa a respins excepţiile sindicaliştilor de la metrou, aceştia au recuzat completul de judecată (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Cererea de recuzare a completului de judecată a venit după ce instanţa a respins excepţiile sindicaliştilor de nelegalitate, prematuritate şi neconstituţionalitate, dar şi o excepţie a Metrorex.

Instanţa Tribunalului Bucureşti a acordat un răgaz de aproximativ o oră avocatului sindicaliştilor pentru a redacta şi timbra cererea de recuzare, cu toate că judecătoii au apreciat că în cazul litigiilor de muncă nu este necesară plata taxei de timbru.

În privinţa excepţiei de neconstituţionalitate ridicate de sindicalişti, instanţa a apreciat că magistraţii Curţii Constituţionale verifică doar legalitatea ordonanţelor şi legilor în vigoare, şi nu documente precum scrisoarea Fondului Monetar Internaţional.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au respins şi cererea reprezentantului sindicaliştilor de probe noi, apreciind că nu sunt utile pentru soluţionarea acestui litigiu.

După ce va fi depusă cererea de recuzare, Tribunalul Bucureşti urmează să decidă dacă vor intra alţi judecători în sală pentru a soluţiona dosarul.

Tribunalul Bucureşti discută, miercuri, cererea Metrorex privind legalitatea grevei salariaţilor de la metrou.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici