Instanţa decide în 29 decembrie dacă întrerupe executarea pedepselor lui Chiţac şi Stănculescu

Instanţa militară decide în 29 decembrie dacă întrerupe executarea pedepselor generalilor (r) Mihai Chiţac şi Victor Athanasie Stănculescu, după ce a primit raportul medico-legale privind starea de sănătate a condamnaţilor, medicii relevând faptul că aceştia pot fi trataţi în închisoare.

17 afișări
Imaginea articolului Instanţa decide în 29 decembrie dacă întrerupe executarea pedepselor lui Chiţac şi Stănculescu

Instanţa decide în 29 decembrie dacă întrerupe executarea pedepselor lui Chiţac şi Stănculescu (Imagine: Mediafax Foto)

Generalii (r) Victor Atanasie Stănculescu şi Mihai Chiţac pot fi trataţi în reţeaua sanitară a Administraţiei Naţionale a Penitenciarilor (ANP), dar dacă Chiţac va accepta să se opereze de "revascularizare miocardică", el va fi spitalizat într-o unitate a Minsterului Sănătăţii, potrivit Institutului de Medicină Legală.

Legiştii au finalizat, marţi, raportul privind investigaţiile medicale în cazul generalilor Victor Atanasie Stănculescu, fost prim-adjunct al ministrului Apărării în decembrie '89 şi Mihai Chiţac, fost comandant al trupelor chimice şi şeful Garnizoanei Bucureşti - ambii condamnaţi la câte 15 ani de închisoare pentru uciderea manifestanţilor din decembrie 1989 de la Timişoara.

Potrivit legiştilor de la Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici", cei doi generali octogenari au mai multe afecţiuni care pot fi tratate în cadrul reţelei sanitare a ANP, cu respectarea indicaţiilor terapeutice.

Citeşte şi:

EXCLUSIV: Generalii Stănculescu şi Chiţac pot fi trataţi în reţeaua sanitară a ANP

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici