Instanţa i-a arestat pe primii 15 vameşi şi poliţişti de la Vama Moraviţa

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a admis miercuri cererea de arestare a primilor 15 vameşi şi poliţişti de la Stamora Moraviţa, emiţând mandate pentru 29 de zile.

169 afișări
Imaginea articolului Instanţa i-a arestat pe primii 15 vameşi şi poliţişti de la Vama Moraviţa

Instanţa i-a arestat pe primii 15 vameşi şi poliţişti de la Vama Moraviţa (Imagine: Theodor Pana/Mediafax Foto)

Curtea de Apel Bucureşti a judecat cererea de arestare preventivă a lui Cătălin Teodor Tănase (şef de tură PTF Moraviţa), Stoian Petcov, Radu Cătălin Felecan, Ioan Cornel Popa, Florentin Claudiu Ardelean, Răzvan Marincu, Dănuţ Antoni, Oliwer Chevereşan, Andrei Ţăpîrdea, Ciprian Ionuţ Porav, Cirprian Marius Mateş, Darius Apostol, Francisc Tocaciu, Petrişor Bogdan Bănuţ şi Mihai Adrian Şutea.

Cei 15 pot contesta decizia CAB la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Tot marţi, CAB urmează să judece şi cererea de arestare a celorlalţi 15 reţinuţi în cazul de corupţie de la vămile Stamora, Deta şi Foeni.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a reţinut 30 de poliţişti şi vameşi de la PTF Moraviţa, alte cinci persoane fiind cercetate în stare de libertate.

Printre cei reţinuţi sunt ofiţerii de poliţie de la PTF Moraviţa Cătălin Tănase - şef şef de tură şi Radu Feleac.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie face cercetări penale faţă de 35 de persoane între care ofiţeri şi agenţi de poliţie de frontieră, lucrători vamali la Punctul de trecere a frontierei (PTF) Moraviţa, Sectorul Poliţiei de Frontieră (SPF) Deta, PTF Foeni din cadrul SPF Cruceni, toate structurile aparţinând Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Timiş şi faţă de persoane suspectate de trafic de ţigări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici