Instanţa supremă dezbate cererea de arestare preventivă a senatorului Cătălin Voicu

Cătălin Voicu s-a prezentat, marţi, la instanţa supremă, unde judecătorii vor dezbate cererea de arestare preventivă a senatorului, acuzat că ar fi uzat de influenţa sa, în schimbul unor foloase, în dosare în care erau interesaţi Costel Căşuneanu, Alexandru Mazăre sau omul de afaceri Marius Locic.

16 afișări
Imaginea articolului Instanţa supremă dezbate cererea de arestare preventivă a senatorului Cătălin Voicu

Instanţa supremă dezbate cererea de arestare preventivă a senatorului Cătălin Voicu (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Cătălin Voicu a venit la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie însoţit de avocatul său, Mihai Dinu.

Înainte de a intra în sala de judecată, Voicu arefuzat să facă orice fel de comentarii.

La ora transmiterii acestei ştiri, dezbaterile privind cererea procurorilor anticorupţie de arestare a lui Cătălin Voicu au început la Secţia penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, cu soluţionarea acestui caz fiind învestită judecătoarea Despina Mihai.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a depus, vineri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cererea de arestare preventivă a lui Cătălin Voicu, solicitarea survenind avizului Senatului de încuviinţare a măsurii preventive.

Senatorul Cătălin Voicu este acuzat de trafic de influenţă în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual la legea contabilităţii, în legătură cu fapte de corupţie, în formă continuată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici