Institutul Clinic Fundeni a inaugurat camera de primire pentru pacienţi - VIDEO

Institutul Clinic Fundeni a inaugurat luni camera de primire pentru pacienţi, proaspăt renovată, reprezentanţii Institutului spunând că de acum încolo, timpul de aşteptare va fi mai scurt cu două ore.

538 afișări
Imaginea articolului Institutul Clinic Fundeni a inaugurat camera de primire pentru pacienţi - VIDEO

Institutul Clinic Fundeni a inaugurat camera de primire pentru pacienţi (Imagine: Ioana Nicolescu/ Arhiva Mediafax Foto)

Aripa renovată a Institutului Clinic Fundeni a fost deschisă oficial luni, aici fiind amplasate camera de primire pentru pacienţi şi intrarea pentru ambulanţe în cazurile de urgenţă.

De asemenea, a mai fost reamenjat spaţiul dedicat anatomiei patologice şi prosecturii, iar drumurile de acces şi parcările au fost reparate.

Tot în cadrul proiectului de renovare, a fost reamenajat şi sectorul de transplant medular şi un spaţiu dedicat fizioterapiei şi recuperării medicale, precum şi secţiile de neurologie.

Operaţiunea de renovare a costat în jur de trei milioane de lei, 80% din aceşti bani venind din partea Ministerului Sănătăţii, iar restul de 20% din partea mai multor ONG-uri.

În aceste condiţii, timpul de aşteptare a fost scurtat cu una-două ore, a explicat medicul Carmen Orban, managerul Spitalului Clinic Fundeni.

"Eu cred că lucrurile arată o evoluţie net favorabilă în spiritul pacientului şi în sprijinul personalului nostru medical, care de multe ori era agresat pentru că pacientul era nerăbdător. De multe ori, pacientul se simţea rău şi nu-i convenea să stea la coadă câte două-trei ore şi pe bună dreptate. Atunci se răzbuna pe cine putea. Este mult în folosul tuturor, inclusiv al personalului medical, pentru că pacienţii nu vor mai sta ciorchine pe cabinetul de consultaţie al medicului. În schimb, ei stau aici şi sunt invitaţi pe rând la cabinetele de consultaţii. Avem un număr de 11.000 de pacienţi internaţi la noi în spital, pe lună, iar la aceştia se adaugă şi consultaţiile, astfel că, lunar, ne ridicăm la un număr de 14.000 de pacienţi. La acest număr adăugăm aparţinătorii, studenţii, medicii rezidenţi, deci este un trafic foarte mare de personal. O problemă foarte mare a Institutului erau toaletele. De data asta avem toalete civilizate. Cred că începem să arătăm un concept nou de respect la adresa tuturor”, a declarat medicul Carmen Orban, managerul Spitalului Clinic Fundeni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici