Înstitutul Naţional de Sănătate Publică: Numărul deceselor produse de gripă se ridică la 118

Numărul deceselor produse de gripă a ajuns la 118, anunţă miercuri Institutul Naţional de Sănătate Publică. Ultima persoană decedată este o femeie în vârstă de 81 de ani din judeţul Olt.

594 afișări
Imaginea articolului Înstitutul Naţional de Sănătate Publică: Numărul deceselor produse de gripă se ridică la 118

Încă o persoană a murit de gripă. Numărul deceselor a ajuns la 110

Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică, în total 118 persoane au murit în acest sezon din cauza gripei.

Ultima persoană decedată este o femeie în vârstă de 81 de ani din judeţul Olt. 115. Aceasta a murit miercuri şi avea condiţii medicale preexistente. De asemenea, ea nu era vaccinată antigripal.

Sursa citată mai anunţă decesul unui bărbat în vârstă de 47 de ani, din judeţul Timiş, al unui bărbat de 82 de ani din judeţul Argeş, al unui bărbat de 40 de ani din judeţul Prahova şi al unui alt bărbat în vârstă de 68 de ani, tot din judeţul Prahova.

Toţi aveau condiţii medicale preexistente.

În cazul femeii din Olt, al bărbatului din Timiş şi al bărbatului din Argeş se ştie că nu erau vaccinaţi antigripal, iar în cazul bărbaţilor de 40 de ani şi 68 de ani din judeţul Prahova antecedentele vaccinale nu sunt cunoscute.

În data de 30 ianuarie, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat oficial epidemie de gripă.

Un bărbat de 82 de ani din Argeş a murit din cauza gripei, anunţă Direcţia de Sănătate Publică Argeş. Numărul deceselor, în acest sezon, a ajuns la 114.

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Direcţia de Sănătate Publică Argeş, s-a înregistrat al patrulea deces cauzat de gripă în judeţ.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 82 de ani din comuna Ştefan cel Mare, cu multiple comorbidităţi, nevaccinat antigripal, confirmat cu virus gripal AH1.

Două persoane internate cu suspiciune de gripă au murit la Spitalul din Sibiu

Două persoane internate în stare critică, suspecte de gripă, la Boli Infecţioase, au murit la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. Cei doi pacienţi au fost aduşi de la Spitalul de Psihiatrie din oraş, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, Decebal Todăriţă, a declarat, miercuri, că doi pacienţi, unul de 95 de ani şi altul de 65 de ani, cu afecţiuni respiratorii şi multiple alte afecţiuni grave, internaţi în secţia Boli Infecţioase, au murit.

„Este vorba de un bărbat de 95 de ani, internat în data de 7 februarie, adus de la Spitalul de Psihiatrie, cu diagnostic de pneumonie interstiţială şi suspiciune de gripă pe baza testului rapid. Un alt bărbat, de 65 de ani, a fost internat în data de 4 februarie, cu bronhopneumonie şi sindrom anemic, suspiciune gripă pe baza testului rapid, adus tot de la Spitalul de Psihiatrie”, a spus Todăriţă.

Pentru ambii pacienţi au fost recoltate, după deces, probe pentru analize de laborator şi au fost trimise către Institutul Cantacuzino.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici