Interceptările din dosarul penal al avocatului Constantin confirmă acuzaţiile aduse

Interceptările făcute în dosarul Direcţiei Naţionale Anticorupţie în care avocatul Constantin Laurenţiu din cadrul Baroului Bucureşti, a fost arestat preventiv pentru agresarea şi sechestrarea unui om de afaceri, relevă un comportament de interlop al acestuia.

1190 afișări
Imaginea articolului Interceptările din dosarul penal al avocatului Constantin confirmă acuzaţiile aduse

Interceptările din dosarul penal al avocatului Constantin, confirmă acuzaţiile aduse (Imagine: Costi Tudor/Mediafax Foto)

Una dintre interceptările - care consemnează ameninţări ale avocatului în cele mai dure moduri la adresa omului de afaceri Sorin Diaconu - este cea din 21 noiembrie 2008 în care Constantin Laurenţiu îl ameninţă pe Diaconu că vine la el acasă, folosind un limbaj nedemn de un avocat faţă de membrii familiei acestuia.

Redăm transcrierea acestei interceptări:

Laurenţiu Gheorghe Constantin (LGC): "Ţi-e frică să vii? Bine, atunci vin eu la tine!... Ne vedem la mă-ta acasă, la Coşeşti... A, pui întrebări tu? Bă te bat oricum, dar te bat mai rău dacă vin peste tine, atât îţi spun. Ieşi mai rău, iese şi pe tine, şi pe târfa aia de nevastă-ta, şi pe târfa aia de mă-ta, şi pe jepatul ăla de tac-tu (...)".

În aceeaşi zi, avocatul Constantin l-a mai sunat o dată pe Diaconu, discuţie din care procurorii au concluzionat că, Dincuţă - un personaj al lumii interlope, arestat şi el în dosar - ar fi cel care l-a bătut pe denunţător.

Redăm transcierea acestei interceptări:

LGC: "... a ajuns Ţăranu' la Urgenţe... L-a omorât Dincuţă, i-a rupt, i-a rupt coastele, l-a omorât... I-am dat şi eu, am dat şi eu, dar l-a omorât ăla rău (neinteligibil). Ţăranu' mânca-ţi-aş talentul tău. Mai faci d-ăstea cu Lale mă? (...). L-a dus Dumanu la Urgenţe, leşinase la Dumanu în maşină".

Această interceptare confirmă faptul că avocatul l-a lovit pe Diaconu, cel care l-a şi denunţat.

Într-o altă interceptare din 21 noimebrie 2008 reiese modul de constrângere folosit de avocat asupra victimei sale, afaceristul Diaconu. Redăm transcrierea interceptării:

LCG: "Nu? Şi nu vrei să ne vedem?

Sorin Diaconu (SD): Mi-e frică să vin Lale!

LGC: Ţi-e frică să vii? bine atunci vin eu la tine!

SD: Cum?

LGC: Ne vedem la mă-ta acasă, la Coşeşti. Da?

SD: Bă Lale, te rog eu frumos, nu îi mai speria şi pe-ai mei acasă, că sunt eu...

LGC: Lasă că vine, acu chiar m-ai făcut dacă eşti... stai că vin eu la tine, vin eu la tine, (...).

SD: Te rog eu din suflet nu te...!".

Într-o altă discuţie telefonică, avocatul îi arată denunţătorului că indiferent de situaţia în care se află, va trebui să plătească suma de bani împrumutată împlicând în discuţie şi familia acestuia. Redăm transcrierea interceptării:

LGC: "Nu vreau să mai aud... aud de tine, nu vreau să te mai văd, dar tu banii tot îi vei da, banii. Cum, necum... Nu tu, familia ta şi... Voi de scăpat de mine, nu scăpaţi! Eu pot să-ţi fac rau când vrea p.... mea! Pentru mine e foarte simplu! Da' pentru tine oricum a fost, ţi-a prins bine treaba, aia!

SD: Cu ce?

LGC: Cu bătaia!

SD: De ce mi-a prins bine?

LGC: Ai un motiv, acum!

SD: Mă crezi că preferam să stau liniştit? Preferam de o sută de mii de ori, mai bine să stau liniştit!

LGC: Data viitoare, ştii că va fi mai rău?

SD: De ce? Mai rău de atât?

LGC: N-ai văzut, că le iau progresiv, fraiere! Ştii, dai cu pistolu' tragi în plan vertical, după aia îi tragi una la picioare, după aia îi dai în cap, să nu mai mişte!

SD: Mi-ai da în cap, mă?

LGC: Cu cea mai mare plăcere! Nu eu personal! Are cine să-ţi dea! Habar n-ai cât m-ai înrăit? Vorbesc serios!

SD: Te-ai înrăit, bă, Lale, da' m-ai văzut pe mine că am bani şi n-am dat?

LGC: Mi-e greaţă! Nu, mi-e greaţă de tine ca om! Bă, ca om, nu neapărat că ai bani şi nu vrei să-mi dai! N-a zis nimeni că nu vrei să-i dai, deci, nu asta e problema! Că dacă nu vrei să-i dai, îţi spun eu, erai pe coşciug, acum! Dacă aveai şi nu vroiai să îi dai, problema e că nu poţi!

SD: Da, nu pot, pe moment!".

Interceptările coroborate cu alte probe au determinat autorităţile judiciare să aresteze persoanele implicate în agresarea şi sechestrarea lui Diaconu.

Astfel, în acest dosar, Constantin Laurenţiu Gheorghe, avocat în Baroul Bucureşti, este arestat pentru lipsire de libertate în mod ilegal, şantaj, trafic de influenţă şi complicitate la luare de mită.

Marius Ionuţ Mazilu, fost ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Poliţiei Municipiului Piteşti-Biroul cercetări penale, este acuzat de luare şi dare de mită.

Sorin Căldăraru este cercetat pentru şantaj şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, Constantin Florin Mehedinţeanu, Florin Laurenţiu David, Paul Marian Stancu, Constantin Cosmin Dincuţă, pentru şantaj şi lipsire de libertate în mod ilegal, iar Florin Stan, pentru cumpărare de influenţă.

În perioada octombrie - decembrie 2008, avocatul Laurenţiu Gheorghe Constantin, împreună cu David, Stancu şi alte persoane, l-au constrâns prin acte de violenţă şi ameninţare pe acelaşi denunţător să achite dobânda la un împrumut cămătăresc în valoare de 42.000 de euro, încheiat între avocat şi denunţător, susţinea DNA.

Potrivit anchetatorilor, denunţătorul a fost lovit, ameninţat cu moartea şi supus la tratamente degradante, fiind lipsit de libertate în mod ilegal.

Instanţa supremă a menţinut, joi, decizia de arestare preventivă a avocatului Laurenţiu Gheorghe Constantin şi a altor şase persoane din acest dosar, luată de Curtea de Apel Piteşti. Instanţa supremă a mai decis joi ca Florin Stan să fie eliberat de îndată, deşi instanţa piteşteană a decis arestarea preventivă a acestuia.

Curtea de Apel Piteşti a dispus arestarea preventivă a celor opt în 5 noiembrie, iar recursul s-a judecat, miercuri, la instanţa supremă.

Instanţa piteşteană a arătat în motivarea deciziei de arestare preventivă a celor opt persoane că infracţiunile comise "sunt ele însele deosebit de grave" şi că acestea nu erau îndreptăţite să-l constrângă prin violenţă fizică şi ameninţări pe denunţătorul Sorin Diaconu nici chiar în ipoteza faptului că acesta ar fi refuzat să le restituie sumele de bani împrumutate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici