Interdicţia lui Dan Diaconescu de a părăsi ţara, prelungită

Patronul OTV Dan Diaconescu a declarat la ieşirea din sediul DNA că procurorii i-au prelungit interdicţia de a părăsi ţara pentru că şi-ar fi manifestat public dezacordul faţă de acuzaţiile care i se aduc.

70 afișări
Imaginea articolului Interdicţia lui Dan Diaconescu de a părăsi ţara, prelungită

Interdicţia lui Dan Diaconescu de a părăsi ţara, prelungită (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

Dan Diaconescu a fost convocat, joi după-amiază, de procurorii DNA la sediul Direcţiei, unde i s-a adus la cunoştinţă că interdicţia impusă lui, pe parcursul urmăririi penale, respectiv cea de a părăsi ţara, a fost prelungită.

Avocatul său, Ovidiu Buduşan, a spus că va contesta la instanţă măsura luată, joi, de procurorul Gheorghe Bocşan.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au cerut Judecătoriei sectorului 1 a Capitalei să prelungească interdicţiile impuse de instanţă la eliberarea patronului OTV, însă avocaţii lui Dan Diaconescu au ridicat o excepţie, arătând că există chiar un recurs în interesul legii prin care se stabileşte că o astfel de interdicţie este prelungită de procuror.

Astfel, instanţa a respins, luni, cererea DNA ca inadmisibilă, în practica judiciară aceste prelungiri fiind dispuse direct de procuror.

Soluţia poate fi atacată cu recurs la Tribunalul Bucureşti.

În 23 iunie, realizatorii OTV Dan Diaconescu şi Doru Pârv au fost arestaţi pentru şantaj, însă în 25 iunie, Tribunalul Bucureşti, judecând contestaţia celor doi realizatori TV, a decis punerea în libertate a lui Dan Diaconescu, dar menţinerea în arest preventiv a lui Doru Pârv.

Lui Dan Diaconescu i s-au impus o serie de interdicţii, inclusiv de a vorbi pe postul de televiziune despre caz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici