Interes scăzut pentru cardul european de sănătate

Câteva zeci de persoane s-au prezentat, luni, la Casa de Asigurări de Sănătate Bucureşti, pentru a cere să le fie eliberate noile carduri de sănătate, numărul lor fiind mult mai mic decât al celor care, la începutul anului, au cerut prima variantă a documentului, stând la cozi interminabile.

3 afișări
Imaginea articolului Interes scăzut pentru cardul european de sănătate

Interes scăzut pentru cardul european de sănătate

Cardul are în plus faţă de cel vechi trei elemente de verificare şi securitate şi costă 4,36 de lei, faţă de 2,2 lei cât era cel emis anterior. Noile carduri nu anulează valabilitatea celor emise anterior, acestea rămânând valabile până la data expirării. Printre primii solicitanţi se numără şi persoane al căror card, de tip vechi, a expirat, ei trebuind să depună aceeaşi documentaţie pe care o depun cei care cer prima dată un astfel de document.

Cardul european de sănătate va fi distribuit prin Poştă, fiind livrat solicitanţilor ca scrisoare recomandată simplă. Asiguratul va primi avizarea prin poştă în termen de şapte zile lucrătoare de la data depunerii cererii şi la adresa indicată de acesta, iar cardul va fi livrat asiguratului personal.

În cazul în care solicitantul cardului nu se prezintă la oficiul poştal pentru ridicarea acestuia în termen de 15 zile de la primirea avizului, documentul va fi trimis Casei de Asigurări de Sănătate care l-a emis, solicitantul putând să îl ridice ulterior de la această instituţie.

Cardul european de sănătate are valabilitate şase luni şi permite asiguratului accesul la servicii medicale în alte state fără să mai fie nevoie de încheierea unei asigurări private de sănătate. În baza acestuia, românii vor beneficia de îngrijiri medicale în aceleaşi condiţii ca şi cele oferite cetăţenilor ţării respective de sistemul public de asigurări de sănătate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici