Video Interlop dâmboviţean, arestat alături de alţi zece complici

Liderul grupării destrucurate de DIICOT Ploieşti, un membru al lumii interlope dâmboviţene, a fost arestat, alături de alţi zece membri ai reţelei, fiind suspectat mai multe infracţiuni cu violenţă, proxenetism, ultraj sau spălare de bani, comise atât în România cât şi în Franţa.

1323 afișări

Poliţia Română a anunţat, miercuri, că 11 dintre cele 16 persoane audiate la sediile Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Ploieşti şi Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, între care şi Florin Pârjol, liderul grupării, au fost arestate pe o perioadă de 29 de zile. Alte nouă persoane au fost puse sub învinuire în acest caz fiind cercetate în stare de libertate.

Gruparea deosebit de periculoasă, care acţiona în judeţele Dâmboviţa şi Prahova, dar şi pe teritoriul unor state din Uniunea Europeană (Italia şi Spania), a fost destructurată de poliţiştii BCCO Ploieştii, sub coordonarea procurorilor DIICOT, şi în colaborare cu Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă.

Anchetatorii au stabilit că gruparea era formată din 25 de persoane, majoritatea cu vârste până în 25 de ani, cunoscute cu preocupări de infracţiuni din sfera criminalităţii organizate. Cele mai multe acţiuni ale membrilor reţelei erau violente, gruparea axându-se îndeosebi pe comiterea de infracţiuni din sfera criminalităţii informatice, spălare de bani şi, în subsidiar, camătă şi şantaj. Din aceste activităţi, membrii grupării obţineau sume mari de bani şi bunuri, respectiv autoturisme de lux, apartamente şi bijuterii.

Poliţia Română precizează că membrii grupării desfăşurau o paletă largă de activităţi infracţionale din domeniul criminalităţii organizate, cum ar fi falsificarea de carduri şi retrageri frauduloase de bani, trafic şi consum de droguri, proxenetism, spălare de bani, dar şi de natura judiciară, respectiv şantaj, lipsire de libertate, tâlhărie, furt, înşelăciune sau cămătărie.

Liderul grupării, Florin Pârjol, zis Ghenosu, în vârstă de 24 de ani, din Târgovişte, era cunoscut în mediile interlope ca o persoană deosebit de violentă şi periculoasă, fiind suspectat de comiterea mai multor infracţiuni cu violenţă, proxenetism, ultraj contra bunelor moravuri sau spălare de bani, săvârşite atât în ţară, dar şi în străinătate. Acesta a început racolarea celor 25 de persoane, membre ale grupării infracţionale, începând cu luna iulie a anului trecut.

Activitatea infracţională a suspecţilor a fost permanent monitorizată de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, fiind efectuate numeroase investigaţii complexe, desfăşurate în colaborare cu Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă, în perioada iunie 2008 - ianuarie 2009.

Astfel, s-a constatat că Florin Pârjol, împreună cu alţi trei membri ai reţelei, identifica ATM-uri din ţară şi străinătate şi, de asemenea, asigura logistic derularea activităţilor ilegale, atât prin procurarea de echipamente, cât şi prin finanţarea operaţiunilor.

Activităţile tehnice de amplasare a dispozitivelor confecţionate artizanal, destinate copierii datelor de pe banda magnetică a cardurilor bancare şi de rescriere a datelor astfel copiate pe carduri blank, revenea unor persoane cu pregătire în domeniul informatic recrutate de liderul grupării.

Profitul realizat în urma retragerilor frauduloase era repartizat exclusiv de liderul grupării, după bunul său plac, fără să ţină cont de aportul fiecărui membru.

Cei 16 membrii ai reţelei au fost audiaţi, luni, în urma unei acţiuni de amploare a poliţiştilor, sprijiniţi de jandarmi, care au descins simultan la 18 adrese din judeţele Dâmboviţa şi Prahova.

Tot luni, în baza delegărilor emise de DIICOT - Serviciul Teritorial Ploieşti, au mai fost efectuate două percheziţii domiciliare în Sibiu şi Iaşi.

La percheziţii, au fost identificate şi ridicate mai multe carduri, echipamente folosite la falsificarea cardurilor, componente pentru skimming, mulaje pentru guri de bancomat, trei pistoale deţinute ilegal (două cu bile şi unul cu gaze, modificat pentru a fi folosit cu bile sau glonţ), diverse arme albe, peste 100.000 de euro şi alte sume mari în lei. Totodată, poliţiştii au ridicat mai multe calculatoare şi laptop-uri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici