Internarea Patriarhului Teoctist, investigată de Colegiul Medicilor (VIDEO)

Comisia de Disciplină a Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti s-a autosesizat în legătură cu procedeul de internare şi respectare a protocolului preoperator în cazul intervenţiei chirurgicale efectuate Patriarhului Teoctist, de catre doctorul Ioan Sinescu.

1 afișare
Imaginea articolului Internarea Patriarhului Teoctist, investigată de Colegiul Medicilor (VIDEO)

Internarea Patriarhului Teoctist, investigată de Colegiul Medicilor

"În acest sens, în conformitate cu reglementările legale, Comisia va face demersurile oficiale necesare obţinerii documentelor medicale aflate în evidenţele Clinicii de Urologie a Spitalului Clinic Fundeni, care vor fi analizate de către experţii Comisiei", precizează, vineri, Comisia de Disciplină a Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti.

Sursa citată subliniază că evaluarea documentelor medicale şi analiza efectuată de către experţti vor fi incluse în ordinea de zi a primei şedinte de lucru a Comisiei de Disciplină.

Pe de altă parte, surse oficiale din Ministerul Public a precizat, vineri, pentru MEDIAFAX, că procurorii nu s-au autosesizat în cazul decesului Teoctistului, doar Colegiul Medicilor putând remite o sesizare în legătură cu acest fapt.

Patriarhia Română salută decizia CMMB de a se autosesiza în cazul intervenţiei la care a fost supus Patriarhul Teoctist, apreciind că numai aşa va fi stabilit adevărul legat de operaţia acestuia, a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

"Este un act responsabil al Colegiului Medicilor Bucureşti, singurul for abilitat să stabilescă adevărul în legătură cu operaţia Preafericitului Teoctist. Patriarhia salută decizia CMB, întrucât numai prin acţiunea medicilor vom afla adevărul", a mai spus Stoica.

Patriarhul Teoctist a murit în 30 iulie, în urma unui stop cardiac suferit ca urmare a complicaţiilor apărute după operaţia de prostată la care a fost supus. Avea 92 de ani şi în ultimii 20 de ani a condus Biserica Ortodoxă Română.

Chirurgii de la Institutul Clinic Fundeni au considerat că operaţia la prostată în cazul Patriarhului Teoctist era imperios necesară întrucât acesta suferea foarte tare din cauza bolii, a declarat, în seara de 30 iulie, profesorul Ionel Sinescu, şeful Clinicii de chirurgie şi transplant renal.

Medicii au evaluat toate riscurile atunci când au hotărât efectuarea intervenţiei, Patriarul Teoctist fiind cardiac de 20 ani, a spus şeful Clinicii de chirurgie şi transplant renal.

VIDEO

"Din păcate, starea pacientului nu permitea ca să fie ignorată suferinţa provocată de prostată, pacientul fiind obligat să se trezescă toată noaptea din cauza suferinţei", a adăugat medicul Sinescu.

Operaţia a decurs foarte bine, iar toată lumea a fost convinsă de reuşita intervenţiei, a declarat agenţiei MEDIAFAX profesorul Dan Tulbure, şeful Clincii de Anestezie şi Teraşie Intensivă (ATI). Potrivit acestuia, la câteva ore de la operaţie a survenit sângerarea, iar timp de patru ore medicii au încercat să rezolve complicaţiile cardiace, dar fără succes.

Patriarhul Teoctist a murit, luni, la ora 17.00, în urma unui stop cardiac, suferit ca urmare a complicaţiilor apărute după operaţia de prostată la care a fost supus în cursul aceleiaşi zile. "În ziua de 30 iulie 2007, Prea Fericitul Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a suferit o intervenţie chirurgicală la Institutul Clinic Fundeni. În perioada postoperatorie, pe fondul unor suferinţe cronice, a dezvoltat o suită de complicaţii cardiace, care au culminat cu oprirea cordului, ce nu a răspuns la manevrele de resuscitare. La ora 17.00 s-a consemnat decesul", se arată într-un comunicat al Institutului Clinic Fundeni Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici