Interpretarea datelor din avionul Carpatair va dura câteva luni

Mircea Ciucă, directorul de investigaţii din cadrul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii şi cel care conduce comisia de anchetă în cazul incidentului aviatic de sâmbătă, de la Timişoara, a declarat că anchetatorilor le va lua câteva luni pentru a stabili exact cauzele defecţiunii.

28 afișări
Imaginea articolului Interpretarea datelor din avionul Carpatair va dura câteva luni

Interpretarea datelor din avionul Carpatair va dura câteva luni

"O să ne ia câteva luni de zile interpretarea înregistrărilor (...) şi o să urmeze un control amănunţit al trenului de aterizare, în mod special al jambei de faţă", a declarat, sâmbătă seară, într-o conferinţă de presă la Timişoara, Mircea Ciucă.

Potrivit sursei citate, anchetatorii pornesc de la bănuiala că este vorba despre o defecţiune tehnică ce a făcut ca trenul de aterizare faţă să nu se coboare.

"La momentul acesta bănuim că este vorba despre o problemă tehnică. Este evident faptul că jamba de bot nu a mai ieşit. De ce nu a ieşit, urmează să stabilim în timp. Pentru că la ora asta nu putem determina încă motivele", a mai spus Ciucă.

El a declarat că toate avioanele companiei Carpatair sunt verificate periodic, dar că nu poate preciza cu exactitate când a fost făcută ultima verificare tehnică a avionului implicat în incident.

"Ele sunt verificate periodic, nu am, în momentul acesta, date exact când s-a făcut (ultima verificare tehnică - n.r.)", a mai precizat Ciucă.

O aeronavă Carpatair care venea de la Chişinău, cu 47 de pasageri şi patru membri ai echipajului la bord, a aterizat forţat, sâmbătă dimineaţă, la Timişoara, după ce a survolat oraşul timp de o oră şi jumătate, întrucât avea o problemă la trenul de aterizare, pe aeroport fiind declarată stare de urgenţă. Avionul a survolat aeroportul eliberând combustibilul pentru a elimina pericolul producerii unei explozii sau unui incendiu şi a aterizat forţat pe un covor de spumă ignifugă.

Citește și:

Avion Carpat Air implicat într-un incident înainte de aterizare

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici