Intervenţie de urgenţă în Munţii Făgăraş. Copil de 8 ani, căzut în zona Vârfului Călţun, la o altitudine de 2.527 metri

Un copil de 8 ani a fost rănit la cap şi picioare, sâmbătă după-amiază, după ce a căzut în timp ce se afla în zona Vârfului Călţun din Munţii Făgăraş, iar salvatorii montani intervin pentru a-l prelua.

1741 afișări
Imaginea articolului Intervenţie de urgenţă în Munţii Făgăraş. Copil de 8 ani, căzut în zona Vârfului Călţun, la o altitudine de 2.527 metri

Intervenţie de urgenţă în CURS în Munţii Făgăraş. Copil de 8 ani, căzut în zona Vârfului Călţun, la o altitudine de 2.527 metri

Potrivit Salvamont, copilul de 8 ani s-a accidentat după ce a căzut în zona Vârfului Călţun (2.527 metri) din Munţii Făgăraşului.

”Zona accidentului este foarte dificilă din punct de vedere al configuraţiei terenului. Pacientul este conştient, dar prezintă leziuni la cap şi picioare, iar salvatorii, din primele informaţii obţinute, nu pot evalua cât de grave sunt leziunile sau cum vor afecta, în perioada următoare, starea accidentatului. Sunt alarmate şi se îndreaptă către locul evenimentului echipele Salvamont Sibiu din Bâlea şi Negoiu, echipa Salvamont Argeş şi elicopterul SMURD Mureş”, anunţă Salvamont.

Vârful Călţun, cunoscut şi ca Cornul Călţunului, este un vârf muntos în Masivul Făgăraş, considerat uneori un vârf dublu împreună cu vârful Lespezi, având altitudinea de 2.505 metri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici