INTERVIU MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII ŞI MEDIAFAX: Director executiv Rheinmetall Landsysteme, despre proiectele companiei germane în România

Mai multe ţări sunt interesate să se alăture programului transportorului Agilis, derulat în cooperare cu UAM Moreni, a declarat Thorsten Kutz, director executiv, Unitatea de Vehicule Tactice din cadrul Rheinmetall Landsysteme, într-un interviu pentru MEDIAFAX şi Monitorul Apărării şi Securităţii.

936 afișări
Imaginea articolului INTERVIU MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII ŞI MEDIAFAX: Director executiv Rheinmetall Landsysteme, despre proiectele companiei germane în România

INTERVIU MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII ŞI MEDIAFAX: Director executiv Rheinmetall Landsysteme, despre proiectele companiei germane în România

Thorsten Kutz, director executiv, Unitatea de Vehicule Tactice din cadrul Rheinmetall Landsysteme, vorbeşte, într-un interviu pentru agenţia MEDIAFAX şi Monitorul Apărării şi Securităţii, la expoziţia Black Sea Defense & Aerospace - BSDA 2018, despre proiectele din România ale gigantului german, în special despre programul transportului blindat 8X8 Agilis, derulat în cooperare cu Uzina Automecanica (UAM) Moreni. Oficialul german a vorbit şi despre influenţa iniţiativelor UE în domeniul apărării asupra industriei europene de armament.

Reporter Mircea Olteanu: Care sunt proiectele companiei dvs. pentru România?

Thorsten Kutz: Unul din proiectele noastre cheie în România este desigur dezvoltarea (transportorului) Agilis 8X8 şi ulterior faza de producţie de serie împreună cu partenerul nostru UAM Moreni şi compania mixtă Romanian Military Vehicle Systems. Aceasta este activitatea noastră de bază şi în jurul acesteia, între timp, am dezvoltat şi alte opţiuni pe partea de camioane, pentru a sprijini armata română cu viitoare oferte pentru camioane, cel mai probabil, de asemenea şi pe latura navală, dar de asemenea şi cu puşti de asalt. Principalul (proiect) este programul Agilis 8X8. Va urma, şi acest lucru este foarte important din punct de vedere operaţional pentru asocierea noastră cu partenerii români, să participăm la o licitaţie pentru camioane care urmează să fie lansată. De asemenea, o licitaţie privind unele programe de apărare care utilizează camioane platformă ca platformă de bază pentru aceste sisteme şi care desigur va ajuta mult asocierea noastră pentru a crea locuri de muncă nu doar în companie, dar de asemena şi în cadrul lanţului de aprovizionare, lucru care în cele din urmă va fi benefic pentru clienţi, dar de asemenea şi pentru statul român.
Un parteneriat mutual avantajos, încercăm să stabilim un parteneriat pe termen cu adevărat lung.

Reporter Mircea Olteanu: Care este situaţia programului Agilis în acest moment?

Thorsten Kutz: Lucrăm îndeaproape cu Ministerul Apărării şi chiar acum am depus ofertele finale pentru faza de dezvoltare, dar de asemena şi în legătură cu faza de producţie de serie pentru 342 de vehicule şi diferite variante. Suntem foarte aproape de a intra foarte curând în faza negocierii contractului final, iar în acelaşi timp pregătim compania mixtă în faza de început pentru a deveni operaţională.

Reporter Mircea Olteanu: Şi pentru ultima întrebare aş dori să discutăm despre politica UE în domeniul apărării, proiectele UE în domeniul apărării. Care este influenţa acestor iniţiative asupra industriei europene de apărare?

Thorsten Kutz: Vedem tot mai multă cooperare privind noi programe de dezvoltare, dar de asemenea şi în legătură cu programe de modernizare a echipamentelor militare actuale, în special în cazul vehiculelor.
Ar putea de asemenea influenţa proiectele noastre din România, de exemplu Agilis. Sunt alte ţări care ar vrea să se alăture dezvoltării (transportorului) Agilis. Discuţii incipiente în acest moment în cadrul programelor europene. De asemenea, privind tancurile, de exemplu, există o iniţiativă de modernizare a tancurilor Leopard 2. Este o fază foarte timpurie, dar avem tot mai multe discuţii în cadrul acestor iniţiative europene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici