INTERVIU | Ştefan Mandachi, suceveanul care a turnat primul metru de autostradă din Moldova: Vreau să se construiască precum în China. Că nici acolo nu sunt extratereştri

Antreprenorul Ştefan Mandachi, care va întrerupe munca în 15 martie, timp de 15 minute, spune într-un interviu acordat MEDIAFAX că nu şi-a imaginat succesul campaniei la acest nivel. „Pentru a avea autostrăzi, România are nevoie de acţiune, nu de pălăvrăgeală”, afirmă omul de afaceri.

7411 afișări
Imaginea articolului INTERVIU | Ştefan Mandachi, suceveanul care a turnat primul metru de autostradă din Moldova: Vreau să se construiască precum în China. Că nici acolo nu sunt extratereştri

INTERVIU Ştefan Mandachi: Vreau să se construiască precum în China. Că nici acolo nu sunt extratereştri. Foto: Ştefan Mandachi/Facebook

Suceveanul care a construit primul metru de autostradă în Moldova şi va întrerupe munca în 15 martie, timp de 15 minute, Ştefan Mandachi, spune într-un interviu acordat agenţiei MEDIAFAX că vrea ca în România să se construiască autostrăzi ca în China, adică 10.000 kilometri într-un an, pentru că în China nu există „supraoameni sau extratereştri”. El aşteaptă la protest miliioane de români, alături de politicieni care să protesteze în calitate de cetăţeni nemulţumiţi de lipsa autostrăzilor.

Redăm interviul integral:

Rep.: De unde ideea cu autostrada? Vă gândeaţi că va avea succes campania?

Ştefan Mandachi: Mă gândeam că va avea succes campania, dar nu mi-am imaginat că se poate ajunge la un astfel de nivel. Sunt mândru şi încântat că românii au ieşit din zona de confort şi aleg să manifeste paşnic. La 15 martie sper să se mobilizeze paşnic, fără violenţă, multe milioane de români. Dacă se poate, toţi românii. Vreau o uniune totală a românilor sub deviza „România vrea autostrăzi”.

Rep.: Cum vedeţi societatea românească, se va schimba ceva dupa 15 martie?

Ştefan Mandachi: În societatea românească se vor schimba lucruri doar în raport cu numărul de oameni care se vor coaliza pentru un scop comun: autostrăzi în ţară. Vom vedea câţi români se solidarizează.

Rep.: Când credeţi că va fi construit următorul metru de autostradă în Moldova?

Ştefan Mandachi: Sper să se construiască urgent primul metru real de autostradă în Moldova. Nu pot să anticipez când se va întâmpla, dar sunt convins că, dacă vom fi suficienţi oameni, va fi un semnal de alarmă suficient de clar. Vreau să am autostrăzi în România la fel cum se construiesc în China: 10.000 km într-un an. Că în China nu există supraoameni sau extratereştri.

Rep.: Credeaţi că inclusiv politicienii de la putere vă dau dreptate şi că vă susţin?

Ştefan Mandachi: Mulţi politicieni mă susţin şi aştept politicienii să vină la manifest în calitate de cetăţeni nemulţumiţi de lipsa autostrăzilor, nu în calitate de politicieni. Refuz să fac politică, refuz să fiu un activist, refuz să capitalizez această popularitate în interes propriu. Îmi doresc să circul decent pe străzi, fără să fiu condamnat la moarte.

Rep.: De ce ar avea nevoie România pentru a avea autostrăzi?

Ştefan Mandachi: De acţiune, nu de pălăvrăgeală.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici