Întoarcerea la şcoală: Cum ar putea ajuta elevii sistemul medical în contextul COVID-19

  • Elevii din New York ar putea să fie implicaţi într-un studiu care să-i ajute pe medici.
  • Medicii şi cercetătorii ar putea testa elevii şi i-ar putea analiza pentru a colecta date relevante pentru un studiu COVID-19.
  • Studiul ar sta la baza unei strategii de depistare a semnelor unui focar de infecţie.
647 afișări
Imaginea articolului Întoarcerea la şcoală: Cum ar putea ajuta elevii sistemul medical în contextul COVID-19

ntoarcerea la şcoală: Cum ar putea ajuta elevii sistemul medical în contextul COVID-19

Tema întoarcerii la şcoală este din ce în ce mai fierbinte pe măsură ce ne apropiem de începutul noului an şcolar. 
 
În New York, milioane de elevi şi studenţi îşi vor relua cursurile în săptămânile ce urmează, relatează Bloomberg
 
Specialiştii spun că elevii din New York, alături de cercetători, ar putea avea şansa de a-i ajuta pe medici în contextul COVID-19. 
 
Medicii şi cercetătorii vor derula analize, vor testa elevii şi vor pune la punct o strategie prin care pot identifica semnele unui focar de infecţie. 
 
Cercetătorii vor prelua aceste informaţii şi date, le vor corela, vor analiza şi le vor transforma într-un studiu amplu pe care să-l pună la dispoziţia medicilor. Specialiştii afirmă că întoarcerea la şcoală trebuie să însemne implicarea elevilor şi a profesorilor în efortul comun de a combate pandemia de coronavirus şi de a găsi soluţii. 
 
Această decizie apare în urma unui eşec experimentat de Georgia: 97.000 de copii s-au îmbolnăvit de coronavirus în ultimele două săptămâni ale lunii iulie. 
 
Copiii s-au reîntors la şcoală, dar nu au fost respectate nici măcar măsurile de siguranţă minime, adică purtarea măştii. Şcoala s-a închis şi elevii s-au întors la cursurile online. 
 
New York-ul a depus mari eforturi pentru a se stabiliza, iar întoarcerea elevilor în şcoli ar putea însemna mai mult decât începerea unui nou an şcolar.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici