Intrarea în vigoare a OUG care prevede cumpărarea cartelelor prepay doar cu buletinul a fost amânată

Guvernul discută, luni, amânarea termenului de la care intră în vigoare OUG care obligă cumpărătorii să se legitimeze atunci când cumpără cartele prepay, de la 1 ianuarie la 31 martie. Ordonanţa, dată imediat după cazul Caracal, a fost atacată de Avocatul Poporului încă din septembrie 2019.

1093 afișări
Imaginea articolului Intrarea în vigoare a OUG care prevede cumpărarea cartelelor prepay doar cu buletinul a fost amânată

Intrarea în vigoare a OUG care prevede cumpărarea cartelelor prepay doar cu buletinul a fost amânată (Foto: Pixabay)

”Ordonanţa de Urgenţă pe care v-o propun vine de la fostul MCSI şi este necesară pentru prorogarea unor termene prevăzute în articolul 51 alineatul 1 din ordonanţa 111, pentru comunicaţii electronice, este vorba de prorogarea termenului până la care operatorii de telefonie monilă sunt obligaţi, în situaţia în care comercializează cartele preplătite să solicite în baza ordonanţei 62/2019 date cu caracter personal de la utilizatori. O să vă prezint de ce nu putea intra în vigoare de la 1 ianuarie 2020. O să vă solicit să fiţi de acord în textul ordonanţei - să prorogăm termenul până la 31 martie 2020. Pentru că ordonanţa 62 a fost după cum bine ştiţi atacată la CCR de Avocatul Poporului. CCR din păcate nu s-a pronunţat”, a spus la începutul şedinţei de Guvern ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Ordonanţa de urgenţă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 34/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă şi a Ordonanţei de urgenţă a guvernului nr. 111/2011 privind comunicaţiile electronice a fost aprobată în prima şedinţă de guvern după vacanţa parlamentară, respectiv pe 27 august.

Avocatul Poporului a sesizat CCR, în luna septembrie, privind OUG care modifică legea de funcţionare a Sistemului naţional 112 şi care prevede vânzarea cartelelor prepay doar cu buletinul precum şi stocarea datelor celor care sună la 112. Instituţia reclamă că nu se justifică situaţia de urgenţă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
guvern,
prepay,
amânare

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici