Introducerea de ghiocei în Ungaria este o infracţiune

Autorităţile ungare au informat, miercuri, autorităţile de frontieră din Arad că introducerea de ghiocei pe teritoriul acestui stat constituie infracţiune, întrucât această plantă este protejată de lege.

240 afișări
Imaginea articolului Introducerea de ghiocei în Ungaria este o infracţiune

Introducerea de ghiocei în Ungaria este o infracţiune (Imagine: Mediafax Foto)

Biroul de Presă al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Arad a anunţat că persoanele care sunt prinse că au ghiocei pe teritoriul statului vecin riscă să fie cercetate penal pentru distrugera mediului înconjurător.

Conform comunicării făcute de maghiari, "valoarea exprimată în bani a unui fir de ghiocel este de 10.000 forinţi".

"Având în vedere că ghiocelul se regăseşte în anexa B a dispoziţiei 338 din 1997 CEE, introducerea în ţară fără autorizaţie chiar şi a unui fir întruneşte elementele consitutive ale infracţiunii de distrugere a mediului înconjurător", se arată în comunicarea autorităţilor ungare.

"Aceste plante, le fel ca şi specia leucojum aestivum, nu pot fi introduse pe teritoriul Ungariei sau culese din această ţară, fiind plante intens protejate", a adăugat Mihaela Leş, purtătorul de cuvânt al IJPF Arad.

Conform sursei citate, autorităţile române nu au fost informate despre eventuale cazuri de cercetare a cetăţenilor români pentru astfel de infracţiuni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici