Inundaţii în Harghita: Cursuri suspendate la o şcoală la care învaţă aproape 400 de elevi

Cursurile au fost suspendate, vineri, la Şcoala Gimnazială ”Bethlen Gabor” din comuna Lăzarea, judeţul Harghita, la care învaţă aproape 400 de elevi şi preşcolari, decizia fiind luată după ce mai multe drumuri de acces şi curtea instituţiei de învăţământ au fost inundate.

297 afișări
Imaginea articolului Inundaţii în Harghita: Cursuri suspendate la o şcoală la care învaţă aproape 400 de elevi

Inundaţii în Harghita: Cursuri suspendate la o şcoală la care învaţă aproape 400 de elevi

Şeful Inspectoratului Şcolar General (ISJ) Harghita, Petru Ioan Gârbea, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că aproape 400 de preşcolari şi elevi de la Şcoala ”Bethlen Gabor” nu au mers vineri la cursuri.

”Apa nu a intrat în şcoală, dar curtea este inundată. Totodată, sunt inundate mai multe drumuri de acces ca urmare a topirii zăpezilor şi precipitaţilor abundente, care au favorizat creşterea debitelor pâraielor. Decizia de suspendare a fost luată de directorul instituţiei şi de primarul din localitatea Lăzarea. Astfel, cursurile vor fi recuperate de luni”, a spus Petru Ioan Gârbea.

În contextul creşterii temperaturilor, care a favorizat topirea bruscă a zăpezii, precum şi în urma ploilor abundente şi scurgerilor de pe versanţi, pompierii militari harghiteni au fost solicitaţi să intervină pentru evacuarea apei din nouă curţi, patru pivniţe şi subsoluri de case, precum şi o anexă gospodărească – adăpost animale – din şapte localităţi: Leliceni, Odorheiu-Secuiesc, Gheorgheni, Miercurea-Ciuc (zonele Jigodin şi Şumuleu), Lăzarea, Topliţa şi Păuleni-Ciuc (sat Şoimeni), potrivit unui comunicat de presă trimis, vineri, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Harghita.

Pentru evacuarea apei din alte gospodării au intervenit Serviciile Voluntare şi Private pentru Situaţii de Urgenţă din mai multe localităţi, potrivit ISU Harghita.

”Joi, la Lăzarea, din cauza ploilor abundente şi a topirii zăpezii, curtea unei case a fost inundată, pe o suprafaţă de aproximativ 200 mp, existând pericol de inundare a casei, un echipaj din cadrul Detaşamentului de pompieri Gheorgheni acţionând pentru evacuarea apei şi curăţarea unor podeţe. Tot în comuna Lăzarea, s-a intervenit, pe strada Veress, pentru evacuarea apei, cu ajutorul motopompei transportabile, din pivniţa unei case, afectată de inundaţie pe o suprafaţă de circa 10 mp şi din curte, pe o suprafaţă de aproximativ 200 mp”, potrivit ISU Harghita.

Citeşte şi: Inundatii Alba

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici