Video GALERIE FOTO Imagini spectaculoase pe râul Mureş: Oamenii vin să vadă podurile de gheaţă, specialiştii sunt atenţi la inundaţii

Bucăţi mari de gheaţă plutesc, luni, pe râul Mureş, din judeţul Alba, iar oamenii vin să privească imagini pe care nu le-au mai văzut de peste 50 de ani, în vreme ce specialiştii Sistemului de Gospodărire a Apelor monitorizează bazinul hidrografic, de teama inundaţiilor.

2038 afișări

Temperaturile ridicate din ultima perioadă au dus la dezgheţarea râului Mureş şi a afluenţilor acestuia, pe care s-au format poduri de gheaţă, iar sloiurile plutesc oferind imagini spectaculoase, pe care oamenii din zonă susţin că nu le-au mai văzut de peste 50 de ani.

”Mi-a spus un prieten că râul Mureş ne oferă imagini spectaculoase şi am venit să le văd. Sincer, nu am mai văzut un astfel de spectacol al naturii de prin 1960”, a spus, luni, un bărbat din Alba Iulia, corespondentului MEDIAFAX.

La rândul lor, reprezentanţii Sistemului de Gospodărire a Apelor Alba se află în mai multe puncte de pe culoarul râului Mureş şi monitorizează bazinul hidrografic.

„Deocamdată nu este pericol să se producă inundaţii, însă există oricând riscul formării unor aglomerări de gheaţă care modifică cursul râului, iar apa ar putea ajunge pe margini, ceea ce poate crea probleme”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, un reprezentant al Sistemului de Gospodărire a Apelor Alba, aflat în zona cartierului Partoş din Alba Iulia.

Mai multe gospodării de pe valea Arieşului au fost inundate, zilele trecute, după ce gheaţa a blocat cursul râului, iar apa a ajuns pe drum şi de acolo în casele oamenilor. Volumul râului Mureş a crescut, iar specialiştii vor să evite astfel de fenomene.

La începutul lunii ianuarie, temperaturile în Alba au coborât la minus 24 de grade Celsius, iar zilele trecute vremea s-a încălzit brusc, ceea ce a dus la topirea gheţii şi zăpezii, respectiv la dezgheţarea râurilor. Poduri de gheaţă s-au format pe toate cursurile de apă în judeţul Alba în această iarnă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici