Go4It: Cum au fost proiectate mesajele luminoase pe clădirile de la Piaţa Victoriei

Textele şi imaginile proiectate pe clădiri în Piaţa Victoriei în timpul protestelor din aceste zile au făcut înconjurul lumii. Ele au fost realizate de tineri de la Aural Eye, o firmă specializată în astfel de efecte speciale, scrie Go4it.

919 afișări
Imaginea articolului Go4It: Cum au fost proiectate mesajele luminoase pe clădirile de la Piaţa Victoriei

Cum au fost proiectate mesajele luminoase pe clădirile de la Piaţa Victoriei (Imagine Alexandru Dobre / Mediafax Foto)

Pentru asta au folosit un proiector relativ comun, cu o lampă de 6.000 de lumeni, de aceea textele nu aveau o rezoluţie foarte bună. Ei au scris pe pagina lor de Facebook că i-ar fi ajutat un proiector cu lampă de cel puţin 10.000 de lumeni.

Ce echipament au folosit: un generator, un laptop şi un proiector

Un proiector profesional de mare rezoluţie oferă cele mai bune rezultate, dar acesta este scump şi costă câteva mii de dolari. Pentru evenimente de mici dimensiuni, private, poate fi folosit un proiector mai ieftin, care costă între 1.000 şi 2.000 de lei, scrie Go4it.

Pentru camerele mici, există proiectoare Short Throw şi Ultra Short Throw, care pot reda imagini cu diagonala  de 2,5 metri de la doar 30-40 centimetri de perete. Pentru încăperile mai mari, de tipul unei săli de evenimente, cele mai recomandate sunt proiectoarele care pot fi plasate chiar pe peretele opus celui pe care se face proiecţia. Acestea trebuie să aibă luminozitate de cel puţin 2.000 ANSI şi contrast nativ de 10.000:1. Unele modele de proiectoare dispun de tehnologie care ajustează culorile imaginilor pentru a putea fi proiectate pe un perete de orice culoare.

CITEŞTE CONTINUAREA PE GO4IT

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici