FOTO Zeci de jurnalişti străini au transmis live evenimentele din Piaţa Victoriei. BBC, Euronews, Al Jazeera sau CCTV din China au avut corespondenţi la proteste

Cea mai mare manifestaţie din România, de după 1989, a strâns la Bucureşti jurnalişti din toate colţurile ţării. Corespondenţii de la BBC, Euronews, Al Jazeera sau CCTV din China au transmis, alături de jurnaliştii români, evenimentele din ultimele zile din Piaţa Victoriei.

3227 afișări
Imaginea articolului FOTO Zeci de jurnalişti străini au transmis live evenimentele din Piaţa Victoriei. BBC, Euronews, Al Jazeera sau CCTV din China au avut corespondenţi la proteste

FOTO Zeci de jurnalişti străini au transmis live evenimentele din Piaţa Victoriei. BBC, Euronews, Al Jazeera sau CCTV din China au avut corespondenţi la proteste

Protestele din România la care au participat sute de mii de manifestanţi au atras atenţia presei internaţionale, astfel că la noi în ţară au venit jurnalişti de la cele mai importante televiziuni sau publicaţii străine, care au transmis live protestele din Piaţa Victoriei.

Printre primii care au ajuns în Bucureşti au fost jurnaliştii bulgari de la B TV, urmaţi de colegii lor de la On Air, Bulgaria şi Nova Tv, Bulgaria. Al Jazeera, cea mai mare staţie de ştiri din Orient şi-a trimis corespondenţii pentru a transmite live imagini din faţa Guvernului României. Cu cât protestele s-au amplificat, cu atât numărul jurnaliştilor străini a crescut.

Duminică, seara în care a fost cel mai mare număr de protestatri, au transmis live CCTV din China, Rai 3, Italia, PTC TV din Serbia, Rusia 1, CNN, BBC, Cehia TV, News 24 America şi Euronews.

Postul britanic BBC a anunţat că manifestanţii români nu dau înapoi după abrogarea ordonanţei, iar cei aproximativ 500,000 de oameni care au protestat şi duminică în România şi-au exprimat temerile în legătură cu planurile Guvernului de a trimite proiectul de lege pentru a fi discutat în Parlament, unde există posibilitatea ca proiectul de lege să fie trecut cu forţa. Reporterul BBC Nick Thorpe a transmis, duminică, de la Bucureşti că multe persoane din mulţime nu au încredere că Guvernul îşi va respecta cuvântul şi se tem că noua legislaţie ar putea conţine unele din elementele prezente în ordonanţa abrogată însă prezentate într-o formă diferită.

Şi postul de televiziune France 24 a relatat despre cea de-a şasea noapte de proteste din România, precizând că manifestaţiile de duminică au fost cele mai ample astfel de acţiuni de la căderea comunismului.

Postul de televiziune CNN a vorbit despre "manifestaţiile masive care au avut loc duminică în toată ţara", menţionând intonarea imnului naţional de către protestatari, dar şi cele cinci minute de reculegere în cinstea eroilor Revoluţiei de la 1989.

Chiar dacă Guvernul Grindeanu a abrogat ordonanţa, manifestaţiile din stradă nu au luat sfârşit, iar presa internaţională este în continuare cu ochi pe România. Chiar dacă nu au avut trimişi speciali la Bucureşti, cele mai importante publicaţii internaţionale au scris, în fiecare zi, despre evenimentele din Bucureşti şi alte oraşe.

Publicaţia dw.com a scris despre manifestaţiile din Capitală, spunând că ”România este una dintre cele mai corupte ţări din Uniunea Europeană, cu precădere în birourile guvernamentale şi instituţiile de stat”.

”Cu toate că încă se clasează printre ţările cu cele mai sărace performanţe din UE cu privire la anumite acte de corupţie, în special luarea de mită, România a devenit în ultimii ani un model de anticorupţie în Europa Centrală şi de Est”, a scris Financial Times.

Agenţia de ştiri germană Dpa a relatat că premierul Sorin Grindeanu şi-a declarat intenţia de a rămâne în continuare în fruntea Guvernului, în pofida numărului record de persoane care s-au strâns la manifestaţiile de duminică. Agenţia a subliniat faptul că duminică au avut loc cele mai mari proteste de la Revoluţia din 1989.

Dpa a menţionat şi protestul care a avut loc în faţa Palatului Cotroceni, unde 2.000 de persoane au manifestat împotriva preşedintelui Klaus Iohannis, pe care l-au acuzat că ar fi divizat ţara.

Cotidianul britanic The Guardian scrie că demonstranţii au continuat să protesteze, promiţând să rămână vigilenţi în urma tentativei Guvernului de a decriminaliza unele fapte de corupţie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici