Inundaţii în mai multe cartiere din Buzău, în urma unei ploi torenţiale

Mai multe curţi, subsoluri de imobile şi străzi din municipiul Buzău au fost inundate, luni seară, în urma unei ploi torenţiale cu grindină, iar aproximativ 200 de pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) intervin pentru evacuarea apei din zonele inundate.

324 afișări

Potrivit comandantului ISU Buzău, colonel Dănuţ Nicolae, mai multe zone din Buzău au fost inundate, din cauza cantităţii mari de apă căzute într-un timp foarte scurt canalizările din oraş nefăcând faţă. Astfel, apa s-a revărsat în zonele joase ale municipiului, inundând mai multe curţi şi subsoluri ale unor instituţii, dar şi gospodăriile oamenilor.

Conform sursei citate, au fost inundate străzile Depoului, Independenţei, cartierul Poştă, strada Muncii, strada Prutului, Saturn, Orizontului, inundaţii fiind semnalate şi în cartierul buzoian Micro 5, dar şi pe strada Urziceni. De asemenea, apa a mai pătruns în staţia Trafo din Zona Industrială, fiind inundate trecerea pe sub podul din Bariera Brăilei, staţia Electrica Buzău-est, subsolul fostului Liceu de Poliţie şi subsolul Spitalului CFR.

De asemenea, pe străzile de la marginea Buzăului apa măsoară până la 30-40 de centimetri, iar circulaţia în tot oraşul se desfăşoară anevoios.

Şeful ISU Buzău a precizat că aproximativ 200 de pompieri se află la intervenţii în zonele inundate, iar pentru a face faţă tuturor cazurilor conducerea ISU a solicitat ajutorul Detaşamentului de pompieri de la Râmnicu Sărat, de unde să fie suplimentat numărul de motopompe cu ajutorul cărora să fie scoasă apa din zonele cu probleme.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici