Inundaţiile continuă să facă ravagii în ţară: Circulaţie îngreunată sau închisă pe trei drumuri naţionale/ Familiile sinistrate dintr-un judeţ grav afectat de viituri au primit locuinţe modulare

Circulaţia rutieră este îngreunată sau întreruptă, miercuri, pe trei drumuri naţionale, din cauza apei acumulate pe carosabil, anunţă Centrul Infotrafic din cadrul Poliţiei Române. Tronsoane afectate sunt în judeţele Argeş, Ilfov şi Teleorman.

2368 afișări
Imaginea articolului Inundaţiile continuă să facă ravagii în ţară: Circulaţie îngreunată sau închisă pe trei drumuri naţionale/ Familiile sinistrate dintr-un judeţ grav afectat de viituri au primit locuinţe modulare

Circulaţie îngreunată sau închisă pe trei drumuri naţionale, din cauza inundaţiilor

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, din cauza apei acumulate pe carosabil după ploile din ultimele zile, circulaţia rutieră este întreruptă, miercuri, pe DN 73D Piteşti - Câmpulung, la kilometrul 41, în localitatea Boteni, judeţul Argeş.

În judeţul Teleorman, pe DN 6 Bucureşti – Alexandria, la kilometrul 61+150 din cauza precipitatiilor din ultima perioadă Raul Calnişte a crescut, a ieşit din matcă şi a inundat partea carosabilă între km 61+150 - 61+250 (loc. Dragăneşti Vlasca), apa măsurând miercuri dimineaţa 10-15 cm. Se circulă pe ambele fire, îngreunat, dirijat de poliţie.

În judeţul Ilfov, pe DNCB între km 59+000 - 61+000 firul 2 (sens Chitila - A A1) circulaţia este închisă din cauza acumulărilor de apă, care măsoară 30-40 de centimetri pe carosabil. La faţa locului intervin pompieri, Poliţia Rutieră, ISU şi echipe CNAIR. Circulaţia în zonă este deviată pe firul 1 (sens A1-Chitila) unde se circulă pe câte o bandă în ambele sensuri de mers.

10 locuinţe modulare, de la Rezervele de Stat pentru familiile sinistrate din Alba

Un număr de 10 locuinţe modulare au fost transportate, miercuri, în comuna Săsciori, din judeţul Alba, pentru familiile ale căror case au fost distruse în urma inundaţiilor din ultimele zile.

Potivit unui comunicat transmis, miercuri dimineaţa, de Poliţia Alba, 10 locuinţe modulare au fost transportate în comuna Săsciori din judeţul Alba pentru 10 familii ale căror case au fost distruse complet sau aproape complet în urma inundaţiilor din ultimele zile.

„Familiile sinistrate, formate din peste 40 de adulţi şi copii, se vor putea muta chiar mâine (joi – n.r.) în locuinţele modulare. Acestea vor fi racordate la reţeaua de alimentare cu curent electric şi au dotările necesare pentru a putea fi locuite (paturi, aragaz, butelii etc.)”, au transmis surselel citate.

Cele 10 locuinţe modulare au fost puse la dispoziţie de Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, în baza aprobării guvernului. Transportul s-a făcut prin grija ANRS, care va suporta şi cheltuielile aferente, în limita bugetului aprobat.

Aproximativ 18.700 de angajaţi ai MAI au intervenit în ultimele zile, împreună cu autorităţile locale, în sprijinul comunităţilor afectate de fenomenele hidro-meteorologice periculoase în toată ţara. Efectivele vor rămâne mobilizate în zonele cu probleme până la normalizarea situaţiei şi înlăturarea efectelor inundaţiilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici