INUNDAŢIILE din Galaţi:39 de localităţi afectate, peste 6.000 de oameni evacuaţi

Peste 6.000 de persoane au fost evacuate şi aproape 1.800 de case au fost afectate de inundaţiile produse în ultimele zile în 39 de localităţi din judeţul Galaţi, relevă un nou bilanţ provizoriu prezentat la Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

427 afișări
Imaginea articolului INUNDAŢIILE din Galaţi:39 de localităţi afectate, peste 6.000 de oameni evacuaţi

INUNDAŢIILE din Galaţi:39 de localităţi afectate, peste 6.000 de oameni evacuaţi

Potrivit acestui bilanţ provizoriu al inundaţiilor puternice produse în ultimele zile în judeţul Galaţi, în timpul cărora nouă persoane, între care şi o fetiţă de opt ani, şi-au pierdut viaţa, au fost afectate 39 de loalităţi, 6.091 de persoane au fost evacuate şi 1.735 de locuinţe au fost inundate, iar 35 au fost distruse complet de viitură.

Acelaşi raport arată că în continuare Drumul naţional 25 este blocat în zona localităţii Vameş, 11 drumuri judeţene şi 463 de poduri şi podeţe au fost afectate de inundaţii, iar 3.042 de hectare de teren agricol au fost inundate.

Inspectorul şef al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Ioan Burlui, a declarat, în cadrul unei şedinţe care a avut loc, duminică dimineaţă, la Prefectura Galaţi că în localităţile afectate acţionează 1.400 de oameni care fac parte din forţele de intervenţie al MAI şi MApN şi că în momentul de faţă trebuie să se intervină pentru scoaterea apei din aproximativ 1.200 de locuinţe din satele lovite de viitură.

Potrivit acestuia, în prezent nu este nevoie de suplimentarea forţelor care intervin în zonele afectate de inundaţii.

Nouă persoane, între care o fetiţă de opt ani, şi-au pierdut viaţa după ce au fost luate de viituri, în noaptea de miercuri spre joi, în judeţul Galaţi.

Mai multe instituţii publice şi societăţi comerciale au început colectarea de alimente, îmbrăcăminte şi medicamente pentru sinistraţii din localităţile gălăţene afectate grav de inundaţii.

De asemenea, traficul rutier este în continuare blocat pe două drumuri naţionale din judeţul Galaţi, în urma inundaţiilor puternice, iar circulaţia trenurilor rămâne suspendată pe ruta Galaţi - Bârlad, după ce un tren a deraiat din cauza depunerilor de aluviuni pe linia ferată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici