Investiţia la Stadionul Lia Manoliu ar putea fi suplimentată cu 92 de milioane de lei

Consilierii generali au aprobat, vineri, proiectul de hotărâre privind suplimentarea valorii investiţiei la Stadionul Naţional Lia Manoliu cu aproximativ 92 milioane de lei.

140 afișări
Imaginea articolului Investiţia la Stadionul Lia Manoliu ar putea fi suplimentată cu 92 de milioane de lei

Investiţia la Stadionul Lia Manoliu ar putea fi suplimentată cu 92 de milioane de lei (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

Directorul de investiţii din Primăria Capitalei, Bogdan Hreapcă, a declarat, marţi, că hotărârea vizează modificarea indicatorilor tehnico-economici pentru reabilitarea Stadionului Naţional Lia Manoliu.

Potrivit lui Bogdan Hreapcă, în hotărârea de consiliu au fost incluse lucrările de înlocuire a conductelor de apă şi canal din zona adiacentă stadionului, refacerea carosabilului şi înlocuirea mobilierului urban cu unul specific parcurilor.

"Totodată, reprezentanţii UEFA au modificat regulamentele şi normele privind securitatea participanţilor la evenimentele sportive acest lucru având ca rezultat necesitatea unor lucrări suplimentare", a mai spus atunci Bogdan Hreapcă.

Potrivit proiectului de hotărâre, lucrările suplimentare se referă la suplimentarea locurilor destinate presei scrise şi audiovizuale, la creşterea numărului de grupuri sanitare şi spaţii comerciale la sistematizarea acceselor auto şi pietonale, a drumurilor şi a sistemului de iluminat, semnalarea completă a stadionului şi crearea unui centru de comandă şi control, extinderea sistemelor de supraveghere video şi sonorizare în exterior, dar şi introducerea "sistemului de control, acces şi ticketing".

Bogdan Hreapcă a mai arătat că dacă proiectul de hotărâre va fi aprobat, valoarea totală necesară reabilitării stadionului Lia Manoliu va fi de aproximativ 142 de milioane de euro iar termenul necesar realizării tuturor lucrărilor suplimentare impuse va fi de 42 de luni.

Tot marţi, primarul general Sorin Oprescu a spus că investiţia de la stadionul Lia Manoliu va fi finalizată în mai 2011 cu resurse financiare ale municipalităţii, care a fost nevoită să renunţe la alte proiecte, în condiţiile în care Guvernul nu şi-a onorat obligaţiile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici