Iohannis: Aştept un memoriu de la conducerea CNSAS privind problemele cu care se confruntă

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, după vizitarea depozitele de arhivă ale Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, că a convenit cu conducerea CNSAS să primească un memoriu cu problemele privind arhiva, urmând a se întâlni ulterior pentru rezolvarea acestora.

140 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Aştept un memoriu de la conducerea CNSAS privind problemele cu care se confruntă

Iohannis: Aştept un memoriu de la conducerea CNSAS privind problemele cu care se confruntă (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Klaus Iohannis a declarat că în cadrul vizitei, conducerea CNSAS i-a prezentat foarte multe lucruri interesaante, modul în care este construită şi exploatată această arhivă precum şi problemele cu care se confruntă instituţia.

”Cu siguranţă că multe din aceste probleme pot fi relativ uşor rezolvate. Şi aici avem de-a face cu o problemă de fonduri şi aceasta este una din problemele care se poate rezolva, relativ uşor, pentru a permite modernizarea arhivei şi eficientizarea muncii atât a oamenilor care se ocupă în mod curent de arhivă cât şi a cercetătorilor care vin să studieze anumite speţe”, a spus şeful statului.

Klaus Iohannis a afirmat că a convenit cu conducerea CNSAS să primească un memoriu din partea instituţiei, cu cele mai importante probleme cu care se confruntă, şi că ulterior urmează o întâlnire în cadru căreia să se poată îmcepe rezolvarea unora dintre aceste probleme.

Preşedintele a amintit că o idee a sa mai veche, pe care a enunţat-o acum câteva luni de zile este ”un concept la care ţine în continuare, şi anume un Muzeu al Comunismului în România.

”Cu siguranţă această arhivă va contribui şi cu piese la acel muzeu dar şi cu concepte”, a adăugat preşedintele Iohannis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici