Iohannis, despre OUG de renunţare la titlul de doctor: Când o voi primi, voi delibera şi voi decide

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, referitor la OUG de renunţare la titlul de doctor, că niciodată nu a fost de părere că trebuie date acte normative pentru o persoană, dar că nu o să dea o replică în media şi că, atunci când ordonanţa va veni la promulgare, va delibera şi va decide.

445 afișări
Imaginea articolului Iohannis, despre OUG de renunţare la titlul de doctor: Când o voi primi, voi delibera şi voi decide

Klaus Iohannis (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/ Mediafax Foto)

Întrebat, la Adevărul live, dacă va comenta în legătură cu această ordonanţă de urgenţă recent emisă de Guvern, Klaus Iohannis a spus că nu o să dea o replică în media deoarece nu este treaba preşedintelui să comenteze la televizor, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să aibă o părere.

"Nu o să dau o replică prin media, cum nu este treaba preşedintelui să comenteze lucrurile la televizor, asta nu înseamnă că nu trebuie să aibă o opinie, trebuie să aibă curajul să nu comenteze absolut tot, preşedintele nu trebuie să fie analist, comentator politic, trebuie să dea mesaje de încurajare, să-i facă pe oameni să-şi dorească să se rezolve ceva, nu să se distreze", a adăugat Iohannis.

El a spus că despre această ordonanţă s-a povestit foarte mult şi nu este de părere că trebuie date acte normative pentru o persoană, dar va analiza şi delibera asupra ordonanţei atunci când va veni la promulgare.

"Despre ordonanţă s-a povestit foarte mult şi niciodată nu am fost de părere că trebuie să dăm acte normative pentru o persoană", a menţionat Iohannis.

"Atunci când o voi primi, voi delibera şi voi decide. Nu este treaba preşedintelui să trimită puncte de vedere primului-ministru, să dea comentarii pe ordonanţa de urgenţă, decid când va ajunge la promulgare", a mai spus el, răspunzând unei întrebări.

Guvernul a modificat, în 29 decembrie, prin Ordonanţă de Urgenţă, Legea educaţiei, pentru a permite oricărui deţinător de titlu ştinţific să renunţe la acesta.

Legea educaţiei a fost modificată pentru renunţarea la titlul de doctor deoarece există o solicitare din partea "beneficiarilor" unor titluri ştiinţifice, a societăţii civile şi a presei, a spus ministrul Educaţiei, adăugând însă ulterior că el nu cunoaşte decât un singur solicitant, premierul Ponta.

Anterior, premierul Victor Ponta a anunţat că a trimis o scrisoare către rectorul Universităţii Bucureşti în care îl notifică asupra faptului că renunţă la titlul de doctor în drept acordat în 2003.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici