Iohannis invită sindicatele la discuţii, joi, la Cotroceni. Sindicatele anunţă că vor cere reformare legislativă şi instituţională

Preşedintele Klaus Iohannis îi invită, joi, la Palatul Cotroceni, pe liderii confederaţiilor sindicale, pentru discuţii pe teme actuale care privesc dialogul social, anunţă Administraţia Prezidenţială.

610 afișări
Imaginea articolului Iohannis invită sindicatele la discuţii, joi, la Cotroceni. Sindicatele anunţă că vor cere reformare legislativă şi instituţională

Klaus Iohannis (Imagine: Codrin Prisecaru/Mediafax Foto)

UPDATE - Sindicatele vor cere, în discuţia cu preşedintele Iohannis, reformare legislativă şi instituţională

Reprezentanţii confederaţiilor sindicale vor solicita joi, la discuţiile cu preşedintele Klaus Iohannis, ”reformarea din temelii a cadrului legislativ şi instituţional privind dialogul social”, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin.

Preşedintele BNS a precizat că liderii confederaţiilor sindicale au avut deja o întâlnire, iar mandatul cu care vor merge joi la Palatul Cotroceni este reformarea din temelii a cadrului legislativ şi instituţional.

Dumitru Costin a precizat că reprezentanţii confederaţiilor sindicale sunt pregătiţi pentru aceste modificări şi îi vor prezenta preşedintelui pe cifre, pe date macroeconomice, care a fost impactul real al dialogului social actual în economie.

Liderul BNS a explicat că odată cu adoptarea actualei Legi a dialogului social, negocierea colectivă a fost şubrezită, iar odată cu eliminarea Contractului Colectiv de Muncă la nivel naţional s-au distrus şi negocierile colective la nivel sectorial, în prezent rămânând doar negocierea la nivel de unitate.

Dumitru Costin a mai spus că solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis, de a discuta cu sindicatele, ar putea să vină şi în contextul în care preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude-Juncker, a decis să treacă la rang de prioritate dialogul social în toate statele membre, întrucât s-a constatat că ţările care au avut un dialog social real şi care s-au implicat în reformele sociale şi economice alături de sindicate şi patronate au depăşit mai uşor perioada de criză.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a invitat, joi, la Palatul Cotroceni, pe liderii confederaţiilor sindicale, pentru discuţii pe teme actuale care privesc dialogul social, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Administraţia prezidenţială a anunţat, luni după-amiază, că liderii confederaţiilor sindicale sunt aşteptaţi la Palatul Cotroceni, joi, la ora 11.00, pentru discuţii pe teme actuale care privesc dialogul social.

Invitaţia este adresată lui Dumitru Costin, preşedintele Blocului Naţional Sindical, Ion Popescu, preşedintele Confederaţiei Sindicale Meridian, Leonard Bărăscu, preşedintele Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor Libere din România - Frăţia, Bogdan Hossu, preşedintele Confederaţiei Naţionale Sindicale Cartel Alfa şi Iacob Baciu, preşedintele Confederaţiei Sindicatelor Democratice din România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici