Iohannis l-a trecut pe linie moartă pe chestorul Liviu Vasilescu. I s-a tras de la un conflict dintre un poliţist şi un judecător

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul pentru încetarea raporturilor de serviciu ale chestorului şef de poliţie Liviu Vasilescu din Ministerul Afacerilor Interne.

2045 afișări
Imaginea articolului Iohannis l-a trecut pe linie moartă pe chestorul Liviu Vasilescu. I s-a tras de la un conflict dintre un poliţist şi un judecător

Iohannis l-a trecut pe linie moartă pe chestorul Liviu Vasilescu. I s-a tras de la un conflict dintre un poliţist şi un judecător

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, decretul privind încetarea raporturilor de serviciu ale chestorului şef de poliţie Vasilescu Liviu din Ministerul Afacerilor Interne.

Vasilescu era împuternicit Director General al Direcţiei Generale Anticorupţie.

La o zi după ce un ofiţer DGA din Olt a avut un conflict cu un judecător de la Înalta Curte, şeful DGA, Liviu Vasilescu, l-a chemat pe ofiţer în biroul său, l-a trimis la psiholog şi apoi la judecător să-i prezinte scuze.

În urma celor relatate de acesta, sindicatul Poliţiştilor îl acuză pe şeful DGA Liviu Vasilescu, de „metehne securiste”.

DGA admite că a primit o sesizare, dar spune că ofiţerului doar i-au fost solicitate „lămuriri” şi că faţă de acesta nu au fost luate măsuri.

Judecătorul Alin Sorin Nicolescu, de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a admis, referindu-se la acuzaţiile formulate la adresa sa de către ofiţerul de la Serviciul Teritorial Olt al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) că a sunat la DGA pentru a reclama atitudinea avută de acesta în timpul unui examen de licenţă la care magistratul era supraveghetor, dar spune că a avut „o discuţie informală” cu şeful DGA, Liviu Vasilescu şi că ar fi trebuit să facă reclamaţie scrisă pe numele tânărului ofiţer pentru comportamentul acestuia din timpul examenului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici